Strategia energetică: România are nevoie de 15-30 miliarde de euro pentru investiții în energie până în 2030

2

Sectorul energetic al României are nevoie de investiții de până la 30 de miliarde de euro în producția de energie electrică, petrol și gaze, minerit și infrastructura aferentă până în 2030 pentru a înlocui capacitățile depășite și pentru a răspunde cererii în creștere, se arată în noul proiect de strategie energetică.

România este una dintre țările cu cel mai mare grad de independență energetică și exportator de energie electrică, deși trebuie să importe petrol și aproximativ 10% din necesarul de gaze, potrivit Reuters.

Proiectul strategiei energetice pentru 2019-2030, pentru care ministerul Energiei l-a trimis în dezbatere publică până la sfârșitul acestei luni, analizează investițiile în rețelele de gaz și energie, interconexiunile și producția de energie.

Nevoile de investiții sunt estimate la 15 până la 30 de miliarde de euro până în 2030, cu un potențial suplimentar de 15 miliarde între 2031-2050, susține proiectul.

Share.

2 Comments

  1. Cristian Popescu on

    Foarte bine. Poate acum vor scrie si de unde vor veni banii si vor fi stabilite si termene. Spor. Sper sa nu ramana si aceasta noua strategie printr-un sertar…

    • Pot pune pariu ca ramane intr-un sertar!… pentru ca 1) nu-i vor da niciunii si 2) daca se vor gasi unii care ar fi de acord sa dea banii astia, se vor certa cine sa-i incaseze… Pe nimeni nu va durea nicaieri de retele sau de grupuri generatoare!… :/

Lasă un comentariu