Acasă » Petrol și Gaze » Szijjártó: Firmele maghiare au încheiat contracte cu ExxonMobil şi OMV

Szijjártó: Firmele maghiare au încheiat contracte cu ExxonMobil şi OMV

energynomics

Ministrul de Externe al Ungariei, Péter Szijjártó, a declarat, joi, la Târgu Mureş, că Ungaria îşi doreşte să cumpere gaze naturale din România, iar firmele maghiare au încheiat deja contracte cu ExxonMobil şi cu OMV Petrom pentru a achiziţiona gaze ce ar urma să fie exploatate din Marea Neagră, însă de aici totul depinde de consorţiul americano-austriac şi de România.

„Faptul că în România sunt aprobate legi care în anumite cazuri reglementează domeniul energiei, asta nu este treaba noastră. Sunteţi un stat suveran şi intră în suveranitatea dumneavoastră să stabiliţi reglementările. Noi înţelegem că problema energiei este o problemă strategică şi de siguranţă naţională, niciodată nu am dorit şi nici nu dorim să comentăm reglementările dvs. Interne”, a spus Szijjártó, conform financialintelligence.ro.

”La fel, interesul nostru ar fi ca şi consorţiul austriaco-american să ia această decizie de investiţie. Şi pentru Ungaria s-ar deschide această posibilitate să achiziţionăm gaze din România, noi asta ne-am dori. Dar eu, în acest caz, pot să folosesc adverbul că ‘am dori’ deoarece nu suntem nici legislativ aici, nu putem adopta legi în locul Parlamentului României şi nu putem să facem investiţii aici în locul Exxon sau al OMV. Un singur lucru putem face, să încheiem contractele. (…) Firmele maghiare au încheiat deja contracte cu Exxon şi cu OMV, pe partea maghiară infrastructura e gata, conducta e gata, noi am făcut totul. De aici încolo pot să spun că din păcate nu depinde de noi, ci de ceilalţi trei aliaţi, de americani, de austrieci şi de România ca să putem cumpăra gaz de aici”, a precizat ministrul de Externe ungar, potrivit traducerii oficiale, citate de Agerpres.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *