România primește 757 mln. euro, una dintre cele mai mari finanțări ale Fondului pentru o Traziție Justă

0

Bogdan Tudorache

Fondul pentru o Tranziție Justă, în valoare de 7,5 miliarde de euro, lansat de Comisia Europeană urmează să aloce 2 miliarde de euro Poloniei și 877 de milioane de euro Germaniei în baza unei propuneri trimise guvernelor naționale miercuri (15 ianuarie), iar România va primi 757 milioane de euro.

Polonia se va bucura de limita superioară de 2 miliarde de euro impusă de noul plan al Comisiei, în așteptarea negocierilor privind bugetul general al UE, care ar putea totuși să schimbe criteriile și valoarea finanțărilor, potrivit Euractiv.com.

În conformitate cu planurile publicate marți de executivul UE, noul fond face parte dintr-un „mecanism” puternic de 100 de miliarde de euro, menit să ajute țările dependente de combustibili fosili să renunțe la cărbune, gaz și petrolul, astfel încât UE să își poată îndeplini țintele climatice.

Aplicațiile de finanțare din cadrul JTF vor fi evaluate în funcție de mărimea regiunilor aplicante, numărul de pierderi de locuri de muncă și de nivelul veniturilor la nivel național.

Share.

Lasă un comentariu