Hidroelectrica achiziționează Parcul Eolian Crucea și STEAG Energie România

0

Hidroelectrica a semnat astăzi, 23 decembrie 2020, preluarea activelor locale ale STEAG GmbH – Crucea Wind Farm și STEAG Energie România.

Achiziția are loc în urma unui proces extrem de competitiv care a implicat atât ofertanți locali, cât și internaționali. Tranzacția se va finaliza în conformitate cu condițiile stipulate în acord.

Hidroelectrica se concentrează pe diversificarea producției prin adăugarea de capacități regenerabile de înaltă calitate în portofoliul său, ca parte a strategiei de dezvoltare recent aprobată a companiei. Compania își reafirmă obiectivul de a rămâne 100% verde pe tot parcursul procesului de diversificare a portofoliului.

Dezvoltat de STEAG și comandat în 2014, Parcul Eolian Crucea este unul dintre cele mai moderne și mai bine întreținute parcuri eoliene terestre din România, având o capacitate instalată de 108 MW.

STEAG oferă soluții personalizate în domeniul furnizării de energie electrică și termică și o gamă largă de servicii energetice – în special pe segmentul surselor regenerabile de energie.

În 2019, Hidroelectrica a produs 15,2TWh din cele 209 centrale hidroelectrice în funcțiune, având o capacitate totală instalată de 6,4GW. Cu o cifră de afaceri de 873 milioane EUR, EBITDA de 613 milioane EUR și un profit net de 290 milioane EUR, Hidroelectrica este cea mai mare și cea mai valoroasă companie de stat din România.

Share.

Lasă un comentariu