Germania și șase aliați promovează rolul hidrogenului în cadrul viitorului energetic european

0

Un grup de șapte țări europene a lansat o declarație comună privind rolul esențial pe care îl joacă producția de hidrogen din surse regenerabile de energie în viitorul sistem al blocului comunitar. La o întâlnire digitală a miniștrilor energiei din statele membre ale UE, organizată pentru a discuta rolul sectorului în recuperarea de după pandemia de Coronavirus, reprezentantul german Peter Altmaier a prezentat declarația semnată de Germania, Franța, Olanda, Belgia, Austria, Elveția și Luxemburg, care s-au alăturat în așa-numitul Forum Pentalateral pentru Energie, potrivit Clean Energy Wire.

Țările solicită o infrastructură comercială de producție și de comerț a hidrogenului, care este crucială pentru atingerea neutralității climatice în Europa până la jumătatea secolului. Stabilirea de proiecte transfrontaliere, eliminarea obstacolelor birocratice și standardele comune de tehnologie și siguranță sunt necesare pentru a construi fără obstacole o infrastructură de hidrogen verde și pentru „a asigura rolul Europei de lider în inovare, competitivitate industrială și decarbonizare”, au declarat statele, care au promis să promoveze o mai mare cooperare și să invite și alte țări să se alăture inițiativei.

Miniștrii au subliniat că utilizarea hidrogenului ar trebui să fie concentrată pe sectoarele în care decarbonizarea este, de altfel, dificilă sau costisitoare.

Share.

Lasă un comentariu