Acasă » Interes general » Spania sprijină salvarea sectorului auto, anunțând noi obiective verzi

Spania sprijină salvarea sectorului auto, anunțând noi obiective verzi

17 iunie 2020
Interes general
Energynomics

Guvernul spaniol a dezvăluit luni (15 iunie) un pachet de ajutor de 3,75 miliarde de euro pentru industria auto autohtonă, care include o schemă de casare cu obligații ecologice, printr-un accent mai mare pe punctele de încărcare electrică și finanțarea soluțiilor pe hidrogen.

În urma crizei generate de Coronavirus, este de așteptat ca PIB-ul Spaniei să scadă cu 15% până la sfârșitul anului, potrivit băncii naționale, astfel încât guvernul s-a implicat rapid în susținerea sectorului, cu un plan de salvare care urmărește, deasemenea, să facă vehiculele mai curate, conform Euractiv.com.

Deși nu include firme cu capital spaniol – Seat a fost vândut către Volkswagen la sfârșitul anilor 1980 – industria auto din Spania reprezintă 10% din PIB și 19% din exporturile țării, angajând până la două milioane de oameni, prin locuri de muncă directe și indirecte. În Europa, doar Germania produce mai multe vehicule.

Potrivit premierului Pedro Sánchez, 70% din fondul de 3,75 miliarde de euro se va îndrepta către protejarea lanțului valoric al Spaniei, restul fiind alocat unor măsuri precum electrificarea transportului public și reînnoirea parcului auto existent.

Autor: Energynomics

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *