Consiliul Concurenței investighează cinci furnizori de contoare electrice

0

Consiliul Concurenţei (CC) a declanşat, din oficiu, o investigaţie privind o posibilă încălcare a regulilor naţionale şi comunitare de concurenţă de către firmele AEM, Electromagnetica, Elster Rometrics, Energobit şi Landis+Gyr A, active pe piața contoarelor electrice și a echipamentelor conexe, scrie Mediafax.

Investigaţia suspectează că aceste companii și-au împărțit contractele de furnizare de echipamente de contorizare și echipamente conexe scoase la licitaţie în perioada 2011-2015 de către distribuitorii de energie electrică.

În cadrul investigaţiei, autoritatea de concurenţă a efectuat inspecţii inopinate la sediile AEM, Electromagnetica, Elster Rometrics, Energobit, precum şi la sediile operatorilor de distribuţie a energiei electrice, de unde au ridicat mai multe documente.

”Inspecţiile inopinate reprezintă o etapă preliminară în cadrul procedurilor de investigare a unui posibil comportament anticoncurenţial. Efectuarea acestor inspecţii nu reprezintă o antepronunţare a Consiliului Concurenţei în ceea ce priveşte vinovăţia întreprinderilor investigate şi nici în ceea ce priveşte rezultatul final al investigaţiei declanşate”, spun reprezentanții autorității de concurență.

Președintele CC, Bogdan Chirițoiu, a subliniat că sectorul energetic rămâne un subiect cheie pentru Consiliul Concurenței. Instituția a finalizat în perioada 1 ianuarie – 15 septembrie 11 investigații, față de 9 investigații în perioada similară a anului trecut.

”Intenționăm să finalizăm 20 de investigații până la sfârșitul anului, iar până acum am început 10 investigații. Consiliul Concurenței a acordat în acest an amenzi totale de 3 milioane de euro”, a declarat, sâmbătă, Bogdan Chirițoiu, în cadrul unei conferințe de presă la Sinaia.

Share.

Lasă un comentariu