C. Prună: Numirile la ANRE să nu mai fie făcute fără audieri în Parlament

0

USR va iniția un nou proiect de lege, conform căruia selecția candidaților pentru conducerea ANRE va fi efectuată doar după audieri în Parlament. “Voi iniția o propunere legislativă de modificare a OUG 33/2007 pentru a preciza clar că selecția membrilor comitetului de reglementare al ANRE se va face în baza audierilor la Parlament”, a declarat pentru HotNews.ro Cristina Prună, deputat USR. Marți parlamentarii au decis să numească direct noi membri în comitetul de reglementare al ANRE, după cum s-au înțeles partidele între ele, fără să mai audieze candidații.

Astfel, un candidat a fost pus în situația de a face degeaba un drum de 400 de km până la București, știind că va participa la audieri, așa cum era cutuma parlamentară, însă acestea nu au mai avut loc. Până acum, aveau loc audieri înainte de numirile efective, însă acest lucru nu este prevăzut explicit de legislație.

Potrivit OUG 33/2007 privind organizarea ANRE, comisiile de specialitate din Camera Deputaților și Senat vor efectua selecția propunerilor dintr-o listă care conține un număr mai mare de candidați decât numărul membrilor ce urmează a fi numiți. Mai exact, comisiile sunt obligate să facă o selecție, dar nu și audieri. În realitate, numirile au avut loc în urma unor înțelegeri politice.

Share.

Lasă un comentariu