Bulgaria cumpără pentru prima dată gaze din SUA, anunță debutul lucrărilor conductei spre Grecia

0

Bulgaria a negociat un nou acord cu SUA, printr-un intermediar olandez, prin care cumpără 140 de milioane de metri cubi de gaze, a anunțat de ministrul Energiei, Temenuzka Petkova.

“Diversificarea înseamnă securitatea aprovizionării și prețuri competitive, guvernul se poate lăuda cu acțiuni concrete, construcția interconectorului Grecia-Bulgaria a început săptămâna trecută, iar proiectul va oferi o adevărată oportunitate de acces la alte surse de gaze naturale”, a spus ministrul bulgar. Totodată a fost înregistrată o filială a Bulgartransgaz.

”Sunt fericită să anunț că un vas care va livra gaze din SUA sosește în seara asta, mulțumită unui contract cu o companie olandeză, la prețuri mai mici”, a declarat Temenuzhka Petkova, adăugând că acesta este un semn clar că guvernul face demersuri pentru a asigura diversificarea, potrivit Novinite.

Cantitățile livrate reprezintă 90 de milioane de metri cubi pentru al doilea trimestru și încă 50 de milioane de metri cubi pentru al treilea trimestru al anului. Furnizorul a trimis o scrisoare oficială ministerului Energiei prin care anunță că dorește să participe la aprovizionarea cu gaze în volum de aproximativ 500 de milioane de metri cubi, în următorii 5 ani.

Share.

Lasă un comentariu