Acasă » Interes general » Zentiva a investit peste 2 milioane de euro în proiecte de eficiență energetică

Zentiva a investit peste 2 milioane de euro în proiecte de eficiență energetică

24 noiembrie 2023
Industrie
energynomics

Producătorul de medicamente Zentiva a derulat în ultimii opt ani peste 153 de proiecte de eficiență energetică pentru care a alocat peste două milioane de euro, a declarat Dan Bandrabulă, manager de instalații energetice și tehnice al companiei.

„Noi am început să acordăm atenție eficienței energetice în 2015 și am implementat peste 153 de proiecte”, a spus el, la conferința “Eficiență energetică pentru tranziție energetică” organizat la București de Energynomics împreună cu Fondul Român pentru Eficiența Energiei – FREE și Direcția pentru Eficiență Energetică din cadrul Ministerului Energiei.

Anul 2022 a fost plin de provocări, mai ales din perspectiva prețului electricității, însă compania a profitat de ocazie pentru a demara mai multe planuri de eficiență energetică pe care intenționa să le deruleze oricum, dar nu într-un ritm atât de alert.

De altfel, Zentiva a reușit anul trecut să economisească 4.875 MW de energie, „cel mai mare avans” într-un singur an înregistrat până acum. Spre comparație, în 2015, când compania a inițiat procesul de implementare a soluțiilor de eficiență energetică, economiile de energie au totalizat 779 MW.

Producătorul de medicamente a înregistrat în primele nouă luni din 2023 un profit net de 124 milioane de lei, de aproape patru ori mai mare comparativ cu nivelul de 33,6 milioane de lei din aceeași perioadă a anului precedent.

DESCARCĂ PREZENTAREA LUI DAN BANDRABULĂ

Afacerile Zentiva au crescut în intervalul ianuarie-septembrie 2023 la 684 milioane de lei, de la 538 milioane de lei în perioada similară din 2021.

Conferința de la București a fost a ultima dintr-o serie de 5 programate de platforma de comunicare Energynomics, Fondul Român pentru Eficiența Energiei – FREE și Direcția pentru Eficiență Energetică din cadrul Ministerului Energiei. Proiectul a fost finanțat prin Granturile Norvegiene 2014-2021.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *