Acasă » Termo » 10 milioane de euro pentru reabilitarea punctelor termice din Oradea – o lună pentru depunerea proiectelor

10 milioane de euro pentru reabilitarea punctelor termice din Oradea – o lună pentru depunerea proiectelor

energynomics

Primăria Oradea a demarat un proiect european de circa 10 milioane de euro, fără TVA, pentru reabilitarea sistemului de termoficare – etapa III – puncte termice, anunță Transilvania Business. Sunt vizate 42 de puncte termice din municipiu, unde vor fi modernizate instalațiile interioare și vor fi automatizate instalațiile pentru monitorizarea parametrilor termici. Primăria a lansat licitația pe SEAP licitația pentru lucrările de proiectare și execuție, cu un termen limită pentru depunerea ofertelor de 14 iunie 2022.

Reabilitarea rețelelor și a punctelor termice, cu prioritate a celor identificate ca având pierderi energetice importante, va contribui la reducerea pierderilor în rețele, scăderea consumului de combustibili, creșterea eficienței energetice și reducerea emisiilor de poluanți în atmosferă.

În continuarea celor două etape anterioare, etapa a III-a va definitiva reabilitarea rețelei de transport și va consolida reabilitarea și modernizarea SACET Oradea prin reabilitarea de puncte termice și rețele de distribuție.

Programul este finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare, Axa 7 ’’Creșterea eficienței energetice la nivelul sistemului centralizat de termoficare în orașele selectate” – program dedicat ce vizează continuarea lucrărilor de reabilitare propuse în Master Planurile sistemelor de încălzire centralizată din municipiile Bacău, Botoșani, Focșani, Iași, Oradea, Râmnicu Vâlcea, Timișoara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *