Acasă » Petrol și Gaze » Explorare și producție » Wintershall susține constituirea unei legislații pentru gaze de șist în Germania

Wintershall susține constituirea unei legislații pentru gaze de șist în Germania

12 septembrie 2013
Explorare și producție
energynomics

Cea mai mare compania germană producătoare și furnizoare de petrol și gaze naturale Wintershall Holding și-a reîntărit sprijinul față de exploatarea gazelor de șist, susținând că acestea ar putea avea consecințe pozitive asupra economiei germane.

„Producția de gaze de șist ar putea fi o mare oportunitate pentru Germania”, a declarat Raner Seele, CEO al Wintershall, admițând că producția de gaze de șist din țară nu va avea aceeași scară de producție și explorare ca în America de Nord.

Declarația vine cu zece zile înainte de alegerile din Germania. În ultimele luni, analiștii au sugerat că este puțin probabil ca Germania să adopte legislația privind gazele de șist înainte de alegeri.

Wintershall deține două licențe de explorare a gazelor șist în Renania de Nord-Westfalia. Ambele perimetre sunt în prezent evaluate din punct de vedere științific pentru a se stabili dacă gazele de șist pot fi extrase într-un mod ecologic și dacă sunt viabile economic.

Geologii germani au declarat recent că intenționează să facă o campanie pentru o mai mare acceptare publică privind fracturarea hidraulică, cu scopul de a face industria de gaze de șist mai ecologică.

Potrivit lui Seele, producția de gaze de șist ar putea ajuta la menținerea producției de gaze indigene la nivelul actual pentru încă 100 de ani cel puțin, într-un moment în care cea mai mare economie a Europei este în proces de a renunța treptat și complet la programul său nuclear.

Alegerile federale germane vor avea loc pe 22 septembrie pentru a determina cei 598 de membri ai celui de-al 18-lea Bundestag.

Sursa

Natural Gas Europa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *