Acasă » Electricitate » VW inițiază planul de 50 de miliarde de dolari al diviziei electrice

VW inițiază planul de 50 de miliarde de dolari al diviziei electrice

22 noiembrie 2018
Electricitate
energynomics

Volkswagen se așteaptă să devină cel mai profitabil producător de autoturisme electrice datorită unui plan de extindere în valoare de mai multe miliarde de euro pentru producerea în masă a autovehiculelor, a declarat directorul executiv Herbert Diess.

VW va cheltui aproape 44 de miliarde de euro (50 miliarde de dolari) pentru dezvoltarea autoturismelor electrice, a conducerii autonome și a noilor servicii de mobilitate până în 2023 și va explora și alte domenii de cooperare cu producătorul american de automobile Ford.

Diess a spus că speră că Vw va încheia un acord de colaborare cu Ford până la sfârșitul anului, cu accentul inițial pe vehiculele comerciale. El a adăugat că o posibilă fuziune cu Ford nu este pe ordinea de zi și, de asemenea, a spus că nu există planuri de a lua o participație în compania americană.

Producția în masă de automobile electrice va ajuta constructorul auto german să reducă nivelul costurilor până la cel al vehiculelor diesel, a declarat Diess, potrivit Reuters.

„Vehicule foarte emoționale, economii mari la scală, cred că vom fi cea mai profitabilă companie în vehiculele electrice”, a spus Diess.

Consiliul de supraveghere al celui mai mare producător de automobile din Europa a votat planurile de investiții prin care se începe producția în masă a vehiculelor electrice în Europa – cea mai radicală schimbare de strategie de la scandalul VW Dieselgate din 2015.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *