Acasă » Regenerabile » Google investește 700 mil. USD într-un centru de date danez ”verde”

Google investește 700 mil. USD într-un centru de date danez ”verde”

22 noiembrie 2018
Eolian
energynomics

Google va investi aproape 700 de milioane de dolari într-un centru de date danez, alimentat cu energie verde, pe fondul creșterii interesului companiei în regiunea nordică.

Google a declarat, de asemenea, că va semna un acord de achiziție a energiei electrice (PPA) pentru noul centru de date danez, pentru a se asigura că este alimentat de energie regenerabilă.

Țările nordice, care pot genera relativ ieftin energie electrică din surse regenerabile, cum ar fi energia hidroelectrică și vântul, au fost mult timp un magnet pentru industria grea, mare consumatoare de energie, iar acum atrag centrele de date, potrivit Thestar.com.

Investițiile anuale în centrele de date nordice s-ar putea dubla la mai mult de 4 miliarde de euro până în 2025, potrivit unui nou studiu publicat de Consiliul Nordic al Miniștrilor, organismul oficial pentru cooperare regională.

Companiile mari s-au grăbit să obțină energie regenerabilă ieftină pentru a gestiona costurile și pentru a reduce amprenta de carbon prin intermediul PPA-urilor corporative, care permit firmelor precum Google, deținută de Alphabet Inc, Facebook și Microsoft să cumpere direct de la generatoarele de energie.

Țările nordice se luptă pentru investițiile de mai multe miliarde de euro cu piețele mai bine stabilite FLAP-D, un acronim pentru Frankfurt-Londra-Amsterdam-Paris-Dublin.

În timp ce regiunile nordice sunt încă percepute ca fiind mai puțin conectate decât aceste piețe, este probabil ca regiunea să câștige o cotă de piață, potrivit studiului Consiliului miniștrilor.

Acest lucru se datorează, în parte, regiunii energiei regenerabile abundente și stabilității politice, în timp ce instalarea planificată a unor legături majore de fibră optică către America de Nord și Asia va îmbunătăți conectivitatea.

Google a declarat că evaluează, de asemenea, posibilitatea efectuării unor investiții într-o serie de proiecte de energie eoliană și solară onshore și offshore în Danemarca.

În septembrie, Google a semnat un acord de 10 ani pentru a cumpăra energie din surse regenerabile de la trei noi ferme eoliene construite în Finlanda, care vor furniza curent pentru unul dintre centrele sale de date.

Anul trecut, numărul noilor PPA-uri corporative, în special pentru energie eoliană și solară, a atins un record, cu peste 5 gigawați contractați, în creștere cu aproape o treime față de nivelul din 2016, potrivit Agenției Internaționale pentru Energii Regenerabile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *