Acasă » Electricitate » Volt: 40 de proiecte admise în programul Electric Up

Volt: 40 de proiecte admise în programul Electric Up

11 noiembrie 2021
Distribuţie
Bogdan Tudorache

Volt, furnizor de soluții complete de sisteme fotovoltaice și stații de încărcare pentru autovehicule electrice anunță că toate cele 40 de dosare depuse de companie, în numele clienților, în cadrul programului Electric Up au fost admise. Ministerul Energiei a publicat recent lista finală a dosarelor aferente primei etape a programului. Compania Volt țintește pentru 2022 dublarea portofoliului de proiecte precum și a numărului de dosare aprobate în viitoarea etapă a proiectului Electric Up.

”Programul Electric UP 2020 a deschis apetitul românilor către surse alternative de generare a energiei electrice și reprezintă un start bun în ceea ce privește educarea pieței locale. Ne confruntăm cu o creștere semnificativă a costurilor cu energia. Dacă ne uităm la ce se întâmplă acum în industrie, la fluctuațiile și trendul de creștere al prețurilor, putem observa cum companiile private în special resimt nevoia de a reechilibra costurile operaționale. Iar cheltuielile cu energia electrică reprezintă unul dintre factorii care pot fi realmente gestionați și stabilizați intern pe termen lung, prin transformarea din consumatori în prosumatori. Vedem asta în mod direct, doar noi având 40 de dosare admise, parteneri interesați în a-și eficientiza business-ul apelând la aceste tehnologii”, susține Adrian Săcuiu, Managing Partner, Volt EVSE Distribution.

Reprezentanții companiei sunt de părere că piața din România începe abia acum cu adevărat să adere la tranziția către energie verde. Doar prin programul Electric UP, Volt EVSE Distribution va livra în cursul anului 2022 sisteme fotovoltaice de peste 2.5MW pentru partenerii săi.

”Sistemele fotovoltaice, segment cu un potențial încă nedezvoltat la nivel local, sunt printre cele mai eficiente variante de producție de energie, mai ales prin prisma randamentului și al perioadei de amortizare a investiției. La o capacitate de producție medie, 1MW construit poate fi amortizat în aproximativ 6 ani. Plus valoarea se reflectă de asemenea nu doar din punct de vedere al rentabilității, ci și prin prisma reducerii semnificative a amprentei de carbon la sol pentru companiile care optează pentru acest tip de soluție”, spune Octavian Roșca, Managing Partner, Volt.

Compania construiește în momentul de față unul dintre cele mai mari parcuri de sisteme fotovoltaice de acoperiș. Parcul se află la Cluj, va avea o capacitate totală de 5,1MWp iar prima etapă a proiectului, mai exact 1,8MWp, urmează să fie puși în funcțiune și predați la cheie luna aceasta.

”Adiacent, luna aceasta vom preda 1,8MWp, sistem de tip rooftop pentru unul dintre clienții noștri, urmând ca în vara anului viitor întregul parc de 5,1MWp să devină operațional. Este primul parc de aceste dimensiuni ce beneficiază de una dintre cele mai performante tehnologii, având panouri de 540 Wp. Doar până la momentul de față proiectele Volt urmează să producă începând cu 2022 aproape 10.000 MWh anual. Iar capacitățile și cererile sunt în continuă creștere”, au adăugat reprezentanții companiei.

Volt EVSE Distribution, companie fondată în 2016 și unul dintre principalii furnizori locali de stații electrice de încărcare și-a dezvoltat în ultimii ani divizia de sisteme fotovoltaice, atrăgând investiții de 1 milion de euro. În anul 2020 compania a elaborat sisteme interne de automatizare a proceselor, reușind în mai puțin de două luni să depună peste 40 de dosare în cadrul programului Electric Up, toate acestea fiind admise de către Ministerul Energiei. Portofoliul companiei numără peste 100 de clienți atât pe segmentul stațiilor de încărcare electrică precum și al sistemelor fotovoltaice la sol, de tip rooftop (de acoperiș) și carport (parcare).

Autor: Bogdan Tudorache

Activ în presa economică și de afaceri de 26 de ani, Bogdan a absolvit Dreptul, apoi a urmat cursuri intensive de economie și Business English. A avansat până în poziția de redactor-șef încă din 2006 și a asigurat managementul și politica editorială pentru numeroase publicații economice dedicate în special comunității investitorilor străini în România. Din 2003 și până în 2013 a fost activ mai ales în sectorul financiar-bancar. A început colaborarea cu Energynomics în 2013, remarcându-se prin cunoștințe avansate ale piețelor, comunităților de afaceri și un stil editorial matur, atât în limba română, cât și în engleză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *