Acasă » Termo » Minerit » Virgil Popescu: Strategia energetică și PNIESC vor fi aprobate de guvern în următoarele săptămâni

Virgil Popescu: Strategia energetică și PNIESC vor fi aprobate de guvern în următoarele săptămâni

24 martie 2021
Electricitate
Energynomics

Strategia energetică și Planul naţional de energie şi schimbări climatice vor fi aprobate în Guvern luna aceasta sau la începutul lunii aprilie, a declarat ministrul de resort, Virgil Popescu.

„Strategia energetică este finalizată, împreună cu toate acordurile de mediu. Urmează să fie aprobată în Guvern şi trimisă în Parlament, aşa cum am modificat legea, şi avem finalizat şi Planul naţional integrat de energie şi schimbări climatice, care va fi aprobat prin Hotărâre de Guvern şi înaintat Comisiei Europene. Deci avem practic întreaga strategie pentru dezvoltarea energetică a României. Am fost întârziaţi vizavi de Strategia energetică naţională pentru că în ea au fost puse toate proiectele…unele mai erau viabile, altele nu mai erau… unele aveau nevoie de autorizaţii de mediu şi acorduri transfrontaliere ale statelor vecine şi asta practic bloca Strategia energetică. Am scos aceste lucruri, am regândit toată Strategia energetică, plecând ca şi o strategie pe axe, pe direcţii de dezvoltare a energiei, şi împreună, puse în concordanţă cu Planul naţional integrat de energie şi schimbări climatice vor fi în perioada imediat următoare în Guvern, luna aceasta – la începutul lui aprilie”, a explicat ministrul Energiei, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, strategia cuprinde „exact direcţiile”: ţinta de regenerabile de 30,7%, energie nucleară – unităţile 3 şi 4 şi retehnologizarea unităţii 1, trecerea, etapizat, de la cărbune la gaz.

Virgil Popescu a mai precizat că Strategia energetică este valabilă până în 2026.

Autor: Energynomics

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *