Acasă » Petrol și Gaze » Processing » Virgil Popescu: Strategia energetică a intrat în avizare interministerială, proiectul de hidrogen al Romgaz va primi 50% ajutor de stat

Virgil Popescu: Strategia energetică a intrat în avizare interministerială, proiectul de hidrogen al Romgaz va primi 50% ajutor de stat

23 iunie 2021
Petrol și Gaze
Gabriel Avăcăriței

Strategia energetică a plecat de la Ministerul Energiei și a intrat în procedura de avizare interministerială pentru a fi aprobat în Guvern şi trimisă în Parlament, a declarat, marţi, ministrul Energiei, Virgil Popescu.

„Strategia energetică a ieşit din minister, este un proiect de lege în avizare interministerială, pentru a fi aprobată în Guvern şi trimisă în Parlament. Nu am absolut nicio relaţie privată cu absolut nicio firmă privată. În PNRR sunt bani pentru firme private, pentru firme de stat, pentru parteneriate publice-private, pentru firme deţinute privat majoritar. Lista este publică puteţi să le vedeţi”, a menţionat Virgil Popescu, citat de Agerpres.

Ministrul Energiei a făcut referire şi la propunerea de proiect a Romgaz privind hidrogenul verde.

„Romgaz, dacă vă referiţi la un anumit proiect, Romgaz a depus o propunere de proiect pentru că nu sunt proiecte finanţate, sunt propuneri de proiecte, un proiect inovator, este asumat încă de anul trecut într-un parteneriat public, semnat printr-un memorandum cu o companie privată. Mai multe vă pot răspunde cei care au făcut acest parteneriat. Eu vă pot spune că proiectul este inovator, produce hidrogen verde din energie regenerabilă. Hidrogenul verde este amestecat cu gaz natural. Producem energie electrică apoi stocăm CO2, deci nu emitem CO2. Este un proiect inovator european, inclusiv la nivelul Comisiei Europene a fost foarte bine primit. Dacă va fi finanţat, proiectul va respecta regulile ajutorului de stat. Probabil, maxim 50%, dar în funcţie de ce va decide Comisia Europeană. Nu vorbim de proiecte gata -finanţate în PNRR ci de proiecte propuse spre finanţare”, a mai spus ministrul.

Autor: Gabriel Avăcăriței

Jurnalist experimentat atât în mass-media tradiționale, cât și în cele noi, Gabriel este redactorul șef al energynomics.ro din 2013. Excelentele sale abilități de comunicare, organizare a informației și editare sunt puse la treabă zi de zi, pentru a dezvolta proiectele platformei de comunicare energynomics.ro: site-ul, revista, emisiunea TV și evenimentele proprii.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *