Acasă » Termo » Cogenerare » Ministru: Mintia și CE Hunedoara au fost ”jefuite”; la Mintia se caută investitor pentru unitatea de 800 MW

Ministru: Mintia și CE Hunedoara au fost ”jefuite”; la Mintia se caută investitor pentru unitatea de 800 MW

23 iunie 2021
Cogenerare
Gabriel Avăcăriței

Bogdan Tudorache

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a afirmat marţi că termocentrala de la Mintia este o termocentrală strategică, însă „a fost pas cu pas distrusă, ca şi Complexul Energetic Hunedoara”, și că acest lucru nu se va mai întâmpla, în prezent la Mintia căutându-se investitor pentru un proiect în cogenerare de 800 MW.

„Termocentrala de la Mintia cred că va trebui să fie o preocupare a noastră, a tuturor. Sunt de acord cu dvs. că este o termocentrală strategică. Este într-un nod strategic. Din păcate termocentrala de la Mintia, ca şi Complexul Energetic Hunedoara, a fost jefuită. Da, a fost jefuită”, a menţionat Virgil Popescu, citat de Agerpres.

„Termocentrala de la Mintia nu se va tăia la fier vechi. Termocentrala de la Mintia – acolo se caută un investitor care să pună în loc cel puţin 800 de megawaţi – că sunt gaz, că sunt gaz cu hidrogen, că sunt orice altă tehnologie de producere în bandă – aia se va face. La fel se va întâmpla şi cu Paroşeni. (…). Referitor la Hidrocentrala de pe Jiu, da, am avut săptămâna trecută discuţii cu Ministrul Mediului pentru că avem o problemă: sunt autorizaţii date înainte de definirea unor parcuri, unor rezervaţii naturale. Parlamentul trebuie să ne sprijine. Trebuie să venim cu un proiect legislativ şi să modificăm… pentru toate investiţiile începute şi care nu sunt finalizate, iar ulterior, acestor investiţii care au avut avize s-au declarat parcuri naţionale – acolo trebuie să facem ceva. Investiţiile acelea trebuie făcute. Trebuie să finalizăm investiţiile de pe Jiu”, a mai spus ministrul Energiei.

Autor: Gabriel Avăcăriței

Jurnalist experimentat atât în mass-media tradiționale, cât și în cele noi, Gabriel este redactorul șef al energynomics.ro din 2013. Excelentele sale abilități de comunicare, organizare a informației și editare sunt puse la treabă zi de zi, pentru a dezvolta proiectele platformei de comunicare energynomics.ro: site-ul, revista, emisiunea TV și evenimentele proprii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *