Acasă » Electricitate » Verchere: Economia de energie nu înseamnă privare, ci mici ajustări în comportament şi achiziția de aparate eficiente

Verchere: Economia de energie nu înseamnă privare, ci mici ajustări în comportament şi achiziția de aparate eficiente

25 noiembrie 2022
Electricitate
energynomics

Economia de energie nu înseamnă ca oamenii să fie privați de electricitate, ci să fie conştienți că este nevoie de mici modificări în comportamentele din casele lor şi de achiziția unor aparate eficiente, a afirmat, joi, Christina Verchere, CEO al OMV Petrom, în cadrul Forumului România Eficientă.

„Vreau să evidențiez îmbunătățirile din ultimii trei ani în ceea ce priveşte cultura eficienței energetice şi a renovării şcolilor publice de pe teritoriul României. Mesajul nostru consistent a fost de la început că economisirea energiei este un mod direct de a proteja mediul înconjurător şi de a reduce facturile la energie. Atât pentru gospodării, cât şi pentru companii, faptul de a şti cum să economisească energie într-un fel inteligent a devenit un instrument pentru a creşte viabilitatea economică şi pentru a ajuta eforturile țării de a trece la o economie cu emisii reduse”, a spus Verchere.

Ea a subliniat că necesitatea de eficiență energetică este mai pronunțată acum decât oricând.

„Până la urmă, economia de energie nu înseamnă privare, ci conştientizare, informare şi dorința de a face mici ajustări în comportamentele din casele noastre şi de investiții mici în aparate mai eficiente”, a arătat reprezentanta OMV Petrom.

Verchere a arătat că o direcție foarte importantă pentru eficiența energetică este reprezentată de investițiile în renovarea caselor, a clădirilor publice, a spațiilor comerciale.

„La România Eficientă, conceptul este că şcolile publice reprezintă cel mai bun loc de a începe eficientizarea, deoarece renovarea majoră a şcolilor duce la economisirea unei cantități masive de energie, precum şi la crearea unui mediu la confortabil de a învăța, atât pentru elevi, cât şi pentru profesori. De asemenea, are impact şi asupra tinerei generații, de care depinde succesul procesului de tranziție energetică”, a completat ea, potrivit Agerpres.

OMV Petrom a anunțat că susține cu 4 milioane de euro o nouă etapă a programului România Eficientă, lansat împreună cu Energy Policy Group, prin care două unități de învățământ din Ovidiu (județul Constanța) şi Drobeta-Turnu Severin (județul Mehedinți) vor fi reabilitate şi modernizate pentru a fi aduse la un standard de consum de energie aproape zero (nZEB).

Prima fază a programului a inclus renovarea la standarde nZEB a două şcoli publice din Ploieşti şi Băicoi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *