Acasă » Electricitate » Distribuţie » Venituri în creștere pentru CEZ România, dar profitul a scăzut

Venituri în creștere pentru CEZ România, dar profitul a scăzut

28 februarie 2014
Distribuţie
energynomics

Veniturile grupului CEZ în România au crescut anul trecut cu 6%, la 427,3 milioane de euro, în timp ce profitul operaţional a scăzut cu 20%, scrie Mediafax pe baza unui raport al grupului. Și profitul EBITDA a scăzut anul trecut, ajungând la 158 milioane de euro. Profitul EBITDA făcut din producție și trading a înregistrat la rându-i o scădere, fiind de 88,6 milioane de euro.

Grupul pune diminuarea câștigurilor pe seama obstacolelor întâmpinate de producția sa de energie regenerabilă: prețul mai mic al certificatelor verzi, amânarea acordării începând din iulie 2013 a unui al doilea certificat pentru parcurile sale eoliene, precum şi de suspendarea alocării de certificate pentru parcul Fântânele Vest începând din noiembrie 2013.

Câștigurile din vânzare și distribuţie au scăzut accentuat, cu 28%, atingând valoarea de 69,3 milioane de euro. CEZ a consemnat pentru 2013 o marjă mai ridicată din vânzarea de energie electrică în România.

La nivel de grup, veniturile au crescut cu 1% anul trecut, la 8,4 miliarde de euro, în timp ce profitul operaţional a scăzut cu 4%, la 3,16 miliarde de euro. Profitul net a înregistrat un declin de 12%, la 1,36 miliarde de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *