Acasă » Electricitate » Patru state din sudul SUA, considerate de Tesla pentru construcția fabricii de baterii

Patru state din sudul SUA, considerate de Tesla pentru construcția fabricii de baterii

28 februarie 2014
Electricitate
energynomics

Tesla Motors caută amplasamentul potrivit pentru cea mai mare fabrică de baterii litiu-ion din lume pe care vrea s-o construiască, și consideră patru state din sudul SUA pentru ridicarea ei: Texas, Nevada, Arizona și New Mexico.

Unitatea ar valora 5 miliarde de dolari și ar asigura 6.500 de locuri de muncă. Finanțarea proiectului va fi asigurată din surse proprii și prin emiterea de titluri convertibile în valoare de cel puţin 1,6 miliarde de dolari. Compania spune că emisiunea ar putea ajunge la 1,84 miliarde de dolari.

Producția la scară industrială a acestor baterii va da un imbold industriei de stocare a energiei electrice și automobilelor propulsate cu ajutorul său. „Proiectul are un impact uriaş dincolo de Tesla. Dă o legitimitate enormă producţiei de baterii şi viitorului automobilelor electrice, care depinde de baterii. Este o miză mare, în tehnologia înaltă”, consideră un analist al Universității din California.

Cofondatorul Tesla, miliardarul Elon Musk, spun că fabrica de baterii va face din Tesla un constructor auto de serie, capabil să producă cel puţin 500.000 de vehicule pe an. Cel mai ieftin automobil al Tesla, Model S, are un preţ de pornire de 71.000 de dolari, scrie Mediafax.

Producţia viitoarei fabrici ar fi atât de mare încât Tesla estimează că ar reduce costurile bateriilor litiu-ion cu cel puţin 30%, și bateriile vor putea depozita cantitățile generate de unitățile de energie regenerabilă. Elon Musk a declarat săptămâna trecută că Panasonic, cel mai mare furnizor de celule litiu-ion utilizate în bateriile Tesla, ar putea să se implice în proiect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *