Acasă » Uncategorized @ro » Van Groningen, Concordia: Susținem o creştere salarială, dar fără presiuni insuportabile

Van Groningen, Concordia: Susținem o creştere salarială, dar fără presiuni insuportabile

9 septembrie 2021
Uncategorized @ro
Energynomics

Preşedintele Confederaţiei Patronale Concordia, Steven van Groningen, consideră că o creştere a salariului minim trebuie să fie realizată printr-o formulă clară şi predictibilă, dar fără a pune o presiune insuportabilă pe companii.

„Concordia doreşte ca, împreună cu partenerii sociali, să stabilească un calendar al creşterilor salariului minim pentru următorii 3-4 ani, după o formulă clară, care să ducă la o creştere a veniturilor angajaţilor, dar fără a pune o presiune insuportabilă pe companii. Şi o formulă care să fie predictibilă. În opinia noastră, putem agrea cu partenerii sociali o creştere reală anuală fixă care să fie ajustată cu rata inflaţiei şi productivitatea. Concordia a avut anul acesta discuţii constante cu ceilalţi parteneri sociali reprezentativi la nivel naţional pentru a stabili calendarul de creştere până în 2024. Credem că putem ajunge împreună, prin dialog, la o formulă care să poată reprezenta o îmbunătăţire a nivelului de trai pentru cei care sunt plătiţi cu salariul minim. În acelaşi timp, am vrea să înţelegem mai bine situaţia celor 1,6 milioane de lucrători cu salariul minim din România, pentru a avea o imagine mai pertinentă”, a susţinut van Groningen, la reuniunea Comitetului Naţional Tripartit pentru Dialog Social.

Acesta a adăugat că „împreună cu partenerii sociali, vom negocia o creştere care să compenseze pentru rata inflaţiei şi să aducă şi ceva în plus într-o formulă care să poată fi replicată în anii viitori, pentru a ne asigura că toţi cei care muncesc pot duce un trai decent şi companiile pentru care lucrează rămân competitive”.

„Guvernul s-a angajat să ne pună la dispoziţie prin ministerele Muncii şi de Finanţe datele necesare”, a spus preşedintele Concordia.

Autor: Energynomics

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *