Acasă » Regenerabile » V. Popescu: Dorim să atragem investitori americani în proiecte de energie verde

V. Popescu: Dorim să atragem investitori americani în proiecte de energie verde

9 iulie 2021
Regenerabile
Gabriel Avăcăriței

România își dorește să atragă investitori americani în proiecte pe energie verde și în cele offshore wind, a scris pe Facebook Ministrul Energiei, Virgil Popescu, după o întâlnire de lucru cu Andrew Light, Adjunct al Secretarului Energiei SUA pentru Relații internaționale.

“Astăzi, în marja participării la Forumul Iniţiativei celor Trei Mări, de la Sofia, am avut o întâlnire de lucru foarte importantă cu Andrew Light, Adjunct al Secretarului Energiei SUA pentru Relații internaționale. Am discutat detalii punctuale despre viitoarele investiții care vor fi făcute în România, în proiectele nuclearo-energetice de la Cernavodă, în energie regenerabilă și în sectorul energiei nucleare civile din România. Am primit asigurări că SUA sunt și vor fi un partener de încredere pentru România, pentru a consolida parteneriatul strategic în domeniul securității energetice, pentru a obține beneficii mutual – reciproce”, a afirmat Popescu, potrivit financialintelligence.ro.

”Un alt aspect important pe care am ținut să îl transmit a fost următorul: ne dorim să atragem investitori americani în proiecte pe energie verde și în cele offshore wind. Pentru că aceste investiții vor aduce noi locuri de muncă în țara noastră și, totodată, ne vom consolida poziția de stat care are ceva de spus când vorbim de Energia viitorului. Alături de mine la discuții au participat Cosmin Ghiţă, CEO Nuclearelectrica și Bogdan Badea, CEO Hidroelectrica”, a adăugat Popescu.

Autor: Gabriel Avăcăriței

Jurnalist experimentat atât în mass-media tradiționale, cât și în cele noi, Gabriel este redactorul șef al energynomics.ro din 2013. Excelentele sale abilități de comunicare, organizare a informației și editare sunt puse la treabă zi de zi, pentru a dezvolta proiectele platformei de comunicare energynomics.ro: site-ul, revista, emisiunea TV și evenimentele proprii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *