Acasă » Interes general » Mediu » E.ON susține planul UE de reducere a emisiilor de carbon cu 55% până în 2030

E.ON susține planul UE de reducere a emisiilor de carbon cu 55% până în 2030

9 iulie 2021
Interes general
Gabriel Avăcăriței

În timp ce Comisia Europeană se pregătește să-și prezinte pachetul legislativ „Fit for 55” („Potrivit pentru 55”), European CEO Alliance a emis recomandări strategice care susțin o acțiune progresivă și ambițioasă pentru a atinge neutralitatea climatică. Abordarea schimbărilor climatice necesită o colaborare puternică între sectorul public și industrie, a anunțat European CEO Alliance după reuniunea sa de miercuri de la Paris. Alianța ar saluta o revizuire a principalelor instrumente de reglementare ale Uniunii Europene, în special subvenții pentru tehnologiile cu emisii mari de CO2. Propunerile liderilor din domeniul afacerilor includ trimiterea unui semnal puternic de stabilire a prețului emisiilor de carbon, accelerarea măsurilor de decarbonizare a mobilității și transporturilor, facilitarea transformării sectorului clădirilor și accelerarea res-tructurării și reînnoirii sistemului energetic în toate statele membre ale UE.

„Sunt foarte mulțumit că am reușit să schimb astăzi opinii cu companiile care oferă soluții pentru punerea în aplicare a Pactului Verde European, pentru decarbonizarea economiei, pentru tranziția verde și eficiența energetică. Pe măsură ce Comisia Europeană se pregătește să prezinte pachetul energetic și climatic Fit for 55, cu măsuri de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră cu 55% în 2030 și de realizare a neutralității carbonului în 2050, mobiliza-rea actorilor industriali și economici va fi esențială pentru a realiza împreună obiectivele noastre climatice”, a spus Clément Beaune, Secretarul de Stat pentru Afaceri Europene în guvernul francez.

„Alături de European CEO Alliance, o alianță unică intersectorială și internațională, vom reuși să facem diferența. Proiectul nostru din cadrul European CEO Alliance își propune să stabilească piețe la nivel european pentru hidrogenul verde și derivații săi, ceea ce va face din hidrogenul verde a doua sursă principală de energie a tranziției energetice”, a adăugat Leonhard Birnbaum, CEO E.ON.

Ca instrument central, membrii alianței au propus un semnal puternic la nivelul prețului pentru emisiile de carbon pentru a putea atinge obiectivele Uniunii Europene în materie de schimbări climatice. Carbonul ar trebui să aibă un preț, indiferent în ce sector este emis. Alianța a solicitat, de asemenea, îmbunătățirea continuă a Sistemului de Comercializare a Certificatelor Verzi în Uniunea Europeană (pentru industria energetică și grea) și punerea în aplicare a unor sisteme suplimentare de plafonare și comerț specifice sectorului, care s-ar aplica mobilității, transporturilor și sectorului construcțiilor.

Autor: Gabriel Avăcăriței

Jurnalist experimentat atât în mass-media tradiționale, cât și în cele noi, Gabriel este redactorul șef al Energynomics din 2013. Excelentele sale abilități de comunicare, organizare a informației și editare sunt puse la treabă zi de zi, pentru a dezvolta proiectele platformei de comunicare Energynomics: site-ul, revista și evenimentele proprii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *