Acasă » Petrol și Gaze » V. Binig: România are vocația unui furnizor de rezilienţă energetică pentru regiune

V. Binig: România are vocația unui furnizor de rezilienţă energetică pentru regiune

4 martie 2016
Consumatori
energynomics

România se găseşte într-un moment privilegiat, în care este chemată să acţioneze decisiv pentru a-şi întări poziţia de funrizor de stabilitate în peisajul energetic european. În cadrul unui conferinţe organizate de Society for Business Excellence (SBE), ASE și Faculty of Business Administration in foreign languages (FABIZ), Valeriu Binig – partener în cadrul EY România – s-a referit la două obiective majore: exploatarea gazului natural de la Marea Neagră şi legarea conductelor de transport al gazelor pe relaţia Europa de Sud – Europa Centrală, prin interconectorul BRUA.

La “International Conference on Business Excellence in Energy, Climate Change and Sustainability”, eveniment desfăşurat joi la Bucureşti, Valeriu Binig a argumentat că România are vocaţia de a deveni un furnizor de rezilienţă energetică în regiune, mai mult decât aceea de simplu exportator de energie primară. Unul dintre obiectivele de ţară ar trebui să fie introducerea la nivel comunitar a unui sistem de remunerare adecvată a soluţiilor de creştere a sustenabilităţii în furnizarea de energie. Pentru cel puţin câteva decenii, Uniunea Europeană va rămâne dependentă de importuri, iar resursele fosile, în principal gazul natural, vor rămâne în prim plan. În acest context, România se bucură de o „şansă istorică”, consideră Valeriu Binig, care trebuie valorificată prin calibrarea urgentă a legislaţiei pentru sectorul de petrol şi gaze cu cadrul fiscal general şi specific. „Când vorbim despre gaze naturale, trebuie să înţelegem că ne plasăm în termeni de use it or lose it„, a subliniat expertul EY, pentru că ritmul accelerat de dezvoltare a tehnologiilor poate face ca, în doar câteva decenii, valoarea resurselor de hidrocarburi să se reducă drastic.

La “International Conference on Business Excellence in Energy, Climate Change and Sustainability” au mai susţinut prezentări Corina Popescu (Ministerul Energiei), Iulian Iancu (Comisia de industrii a Camerei Deputaţilor), Ion Lungu (AFEER) şi Radu Dudău (EPG). În cadrul conferinţei au fost discutate peste 30 de comunicări ştiinţifice în două sesiuni: Business Energy and Climate Change, respectiv Business Sustainability.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *