Acasă » Interes general » Ursus și Enery semnează un contract bilateral virtual pe termen lung (VPPA) pentru energie regenerabilă

Ursus și Enery semnează un contract bilateral virtual pe termen lung (VPPA) pentru energie regenerabilă

20 iulie 2023
Industrie
energynomics

Ursus Breweries și Enery anunță semnarea unui acord de achiziție directă de energie electrică (virtual power purchase agreement – VPPA) pe mai mulți ani, care asigură energie regenerabilă pentru producția fabricilor de bere în România, potrivit unui comunicat de presă.

Ursus Breweries, parte a grupului Asahi, va prelua producția de energie de la un parc fotovoltaic nou-construit, cu o capacitate de peste 50 MWp, situat în România. “Acordul sprijină Asahi Europe & International în ambiția noastră mai amplă de sustenabilitate de a fi neutri din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon în toate fabricile de bere europene până în 2030”, arată comunicatul.

„Acest ultim acord de furnizare de energie regenerabilă pentru fabricile noastre de bere din România marchează un alt pas important înainte și un angajament semnificativ în direcția obiectivului nostru Legacy 2030 de a deveni neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon în toate fabricile noastre de bere până în 2030 și în întregul nostru lanț de aprovizionare mai larg până în 2050. Acum, mai mult ca oricând, și împreună cu partenerii noștri, ne angajăm să creăm legături semnificative cu oamenii și cu planeta”, a declarat Paolo Lanzarotti, CEO al Asahi Europe & International.

Asahi Europe & International este filiala internațională a Asahi Group Holdings, o companie globală de băuturi și produse alimentare listată la Bursa de Valori din Tokyo, Japonia. În Europa grupul administrează 19 unități de producție în 8 țări. În România, grupul deține patru fabrici de bere, la Timișoara, Brașov, Buzău și Cluj-Napoca.

Enery este un furnizor de energie verde care generează în prezent peste 200 GWh de energie electrică operând o capacitate de 280 MW. Planurile companiei includ proiecte în curs de dezvoltare în valoare de peste 7 GW.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *