Acasă » Regenerabile » Solar » UniCredit Bank a finanțat centrala solară de la Şărmăşag cu 39 mil. euro

UniCredit Bank a finanțat centrala solară de la Şărmăşag cu 39 mil. euro

10 ianuarie 2024
Large scale
energynomics

UniCredit Bank a finanțat centrala fotovoltaică de la Şărmăşag,Sălaj cu 39,3 milioane de euro, sprijinind astfel tranziția României la energie verde, a anunțat marți banca.

Conform sursei citate, banca a finalizat o tranzacție de finanțare pe proiect, în valoare totală de 39,3 milioane de euro cu Comcris Energy SRL, o subsidiară a companiei de producție din surse regenerabile Enery, cu sediul la Viena.

„Pachetul de finanțare susține dezvoltarea, construcția şi exploatarea centralei fotovoltaice Şărmăşag de 51,4 MW DC, situată în județul Sălaj”, se menționează în comunicat.

Odată finalizat, Proiectul Şărmăşag va creşte portofoliul operațional existent de energie regenerabilă al Enery în România, în prezent de 117 MW.

Potrivit băncii, proiectul va beneficia de un Acord Corporate de Cumpărare a Energiei pe termen lung cu Ursus Breweries (parte a Asahi Group), cel mai mare producător de bere din țară. Lucrările de construcție ale proiectului sunt în derulare, lucrările la stație fiind deja finalizate din noiembrie 2023.

„Prin strategia adoptată în 2022, UniCredit şi-a asumat şi şi-a menținut un rol central în facilitarea tranziției către o economie durabilă pe piețele în care îşi desfăşoară activitatea banca. Prin urmare, suntem mândri că am participat în calitate de Creditor Unic la această tranzacție structurată pentru clientul nostru, Enery. Noi o considerăm o finanțare de referință pentru sectorul energiei verzi din România şi o tranzacție de finanțare durabilă semnificativă pentru obiectivele ESG ale UniCredit”, a afirmat Raluca Popescu, Vicepreşedinte Executiv Divizia Corporate & Invesment Banking UniCredit Bank.

UniCredit Bank este parte a Grupului UniCredit, o Bancă Comercială Pan Europeană cu o ofertă unică de servicii în Italia, Germania, Europa Centrală şi de Est. În România, UniCredit Bank este una dintre principalele instituții financiare, oferind servicii şi produse de înaltă calitate pentru toate categoriile de clienți.

Enery este un furnizor de energie electrică verde dedicat furnizării clienților săi cu energie verde fiabilă şi accesibilă. Cu o flotă verde diversificată care generează în prezent aproape 440 GWh de energie electrică curată de la 312 MW, Enery este în fruntea tranziției regiunii ECE către energie durabilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *