Acasă » Interes general » Mediu » E.ON emite cu succes obligațiuni verzi de 1,5 mld. euro, în primele zile din 2024

E.ON emite cu succes obligațiuni verzi de 1,5 mld. euro, în primele zile din 2024

10 ianuarie 2024
Mediu
energynomics

E.ON a emis cu succes, în primele zile ale anului 2024, două tranșe de obligațiuni cu un volum combinat de 1,5 miliarde de euro: obligațiuni de 750 de milioane de euro cu scadență în ianuarie 2031 și cupon de 3,375% și obligațiuni verzi de 750 de milioane de euro cu scadență în ianuarie 2036 și cupon de 3,750%.

„Odată cu emiterea de obligațiuni de acum, am stabilit o altă piatră de temelie pentru a acoperi nevoile noastre de finanțare pentru 2024. Cererea investitorilor reflectă încrederea continuă în E.ON ca o companie stabilă, orientată spre creștere și investiții. Obligațiunile verzi ne permit să finanțăm proiecte sustenabile care conduc la continuarea decarbonizării sistemelor energetice. Acest lucru subliniază poziția noastră de jucător cheie al tranziției energetice în Europa”, a declarat directorul financiar al E.ON, Marc Spieker.

Tranzacția a atras o cerere mare de investitori, cu un portofoliu de comenzi combinat de peste 4,6 miliarde de euro. Împreună cu prefinanțarea de 1,5 miliarde de euro din august 2023, E.ON a reușit, încă de la începutul acestui an, să asigure părți semnificative din necesarul de finanțare pentru 2024. Veniturile obținute din obligațiunile verzi vor finanța și/sau refinanța proiecte verzi eligibile, așa cum sunt definite în E.ON Green Bond Framework.

Barclays, ING, SMBC și Société Générale au avut calitatea de agenți activi în tranzacție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *