Acasă » Petrol și Gaze » Ungaria beneficiază de gaze rusești fără întrerupere

Ungaria beneficiază de gaze rusești fără întrerupere

5 septembrie 2022
Furnizare
energynomics

Livrările de gaz rusesc spre Ungaria au loc fără întrerupere şi nu va exista o problemă a furnizării în sezonul rece nici pentru consumatorii casnici, şi nici pentru cei industriali, a declarat luni Tamas Menczer, secretar de stat în Ministerul de Externe de la Budapesta, informează MTI.

În baza unui acord recent, Gazprom va livra până la un volum zilnic maxim de 5,8 milioane de metri cubi de gaz peste cele contractate pentru septembrie şi octombrie, a precizat Menczer la televiziunea publică M1.

Secretarul de stat a mai afirmat că aproape jumătate din gazul consumat anual în Europa, circa 400 miliarde de metri cubi, vine din Rusia, şi a insistat că ”aceia care spun că gazul rusesc ar putea fi înlocuit pe termen scurt pur şi simplu nu spun adevărul”, potrivit Agerpres.

Menczer a mai argumentat că Europa nu dispune de destule terminale pentru a primi cantități suficiente de gaz natural lichefiat (GNL) şi nici nu are gazoducte suficiente.

Potrivit lui Menczer, Gazprom a generat un profit record de 41,5 miliarde de dolari, dublu față de anul trecut, în pofida sancțiunilor Uniunii Europene.

”Ruşii fac bani, cu mult peste aşteptări, în timp ce Europa este într-o criză energetică, Ungaria fiind o excepție locală”, a mai spus secretarul de stat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *