Acasă » Termo » Un proiect olandez de încălzire sectorială primește 50 mil. euro de la BEI

Un proiect olandez de încălzire sectorială primește 50 mil. euro de la BEI

23 decembrie 2020
Încălzire centralizată
Energynomics

Compania olandeză HVC Groep a semnat un contract de împrumut care prevede acordarea a 50 de milioane de euro pe o perioadă de 15 ani din partea BEI (Banca Europeană de Investiții).

Finanțarea BEI este susținută prin intermediul Fondului european pentru investiții strategice (FEIS), al planului de investiții pentru Europa. HVC va folosi împrumutul pentru a finanța planurile sale de investiții în perioada 2020-2024, care includ atât extinderea rețelelor sale de termoficare existente în Alkmaar și Dordrecht, cât și investiții în surse geotermale pentru încălzirea serelor din zona Westland.

Aproximativ o cincime din costul proiectului va fi destinat extinderii rețelelor de termoficare HVC existente în regiunile Alkmaar și Dordrecht, pe care BEI le-a sprijinit la începutul anilor 2000. Aici, HVC va înlocui cazanele individuale de încălzire pe gaz natural din clădirile rezidențiale și comerciale cu producția de căldură centralizată și mai durabilă (biomasă și deșeuri parțial regenerabile) și va crește numărul conexiunilor. Activitățile menționate mai sus fac parte dintr-un program mai larg de încălzire, decis de acționarii HVC în mai 2020. Acest program include noi rețele de termoficare în zona operațională a HVC, precum și efortul de a face sursele de căldură mai durabile.

În regiunea „Westland”, cunoscută pentru industria horticulturii cu efect de seră, HVC va înlocui încălzirea pe bază de gaz natural pentru sere de horticultură cu energie geotermală cu emisii reduse de carbon, prin instalarea mai multor surse de căldură geotermale. Trecerea de la generarea de căldură cu gaze naturale va avea atât beneficii din punct de vedere al costurilor, cât și beneficii pentru mediu.

Acesta este al cincilea împrumut BEI către HVC, pe care banca îl susține, din 1994. De-a lungul anilor, a finanțat pași importanți în tranziția HVC către o companie de energie durabilă și termoficare.

Autor: Energynomics

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.