Acasă » Interes general » Tetarom Cluj va oferi consultanță în cadrul unui program finanțat prin fonduri europene

Tetarom Cluj va oferi consultanță în cadrul unui program finanțat prin fonduri europene

23 decembrie 2020
Interes general
energynomics

Tetarom Cluj a fost desemnată partener de încredere în cadrul proiectului Generate Energy – Efficient Acting and Results – SMEs, finanțat în cadrul programului Orizont 2020. Prin intermediul Tetarom, întreprinderile mici și mijlocii ce își desfășoară activitatea în cele trei parcuri industriale funcționale vor avea acces la instrumente prin care să realizeze analiza cost-beneficiu a eficienței lor energetice și să identifice zonele în care se pot introduce măsuri de optimizare și corecție.

Conducerea Tetarom susține că în acest fel deveni furnizor al acestei utilități la un preț competitiv, iar chiriașii săi vor avea certitudinea achitării unui tarif cât mai scăzut.

Programul se va derula până în februarie 2023. „Mă bucur că putem veni în sprijinul investitorilor din parcurile noastre industriale. Alături de celelalte facilități pe care le oferim deja acestor firme, le ajutăm acum în direcția eficientizării energetice a activităților pe care le desfășoară, pentru a-și putea optimiza costurile. Cu siguranță, suportul pe care îl acordăm mediului de afaceri local se va întoarce sub formă de beneficii pentru întreaga comunitate clujeană”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, acționar principal al Tetarom, conform Transilvania Business Magazine.

Obținerea de către societatea clujeană a acestui statut a fost posibilă ca urmare a înființării, în cadrul structurii proprii, a unui compartiment specializat în probleme de eficiență energetică. Obiectivul acestuia este de a susține eforturile companiilor din incinta parcurilor industriale în direcția eficientizării energetice.

Proiectul a fost câștigat de Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca în parteneriat cu compania Servelect, într-un consorțiu format din companii din 6 țări europene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *