Acasă » Interes general » Mediu » UE a ajuns la un acord privind limitarea emisiilor de CO2 în sectorul transportului maritim

UE a ajuns la un acord privind limitarea emisiilor de CO2 în sectorul transportului maritim

23 martie 2023
Interes general
energynomics

Statele membre UE au ajuns joi la un acord preliminar pentru a reduce emisiile de gaze cu efect de seră în sectorul transportului maritim prin creşterea utilizării de combustibili regenerabili de către nave, transmite Reuters.

Acordul provizoriu pune transportul maritim pe o traiectorie spre îndeplinirea obiectivelor climatice ale UE pentru 2030 şi 2050, prin îmbunătățirea obiectivelor de reducere a emisiilor din energia utilizată de nave şi introducerea de măsuri care să încurajeze utilizarea aşa-numiților carburanți regenerabili de origine non-biologică, conform Agerpres.

„Acordul va asigura că furnizorii de carburanți, navele şi operatorii maritimi vor avea suficient timp pentru a se adapta la noile condiții astfel încât sectorul maritim va atinge obiectivele climatice”, a declarat ministrul suedez al Infrastructurii, Andreas Carlson.

Acordul convenit între reprezentanții statelor membre şi Parlamentul UE va trebui să fie adoptat în mod formal de miniştrii UE.

Un comentariu la „UE a ajuns la un acord privind limitarea emisiilor de CO2 în sectorul transportului maritim”

  1. Pingback: UE a ajuns la un acord privind limitarea emisiilor de CO2 în sectorul transportului maritim - Piramid Energy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *