Acasă » Evenimente » Tranzacția anului – candidaturile anului 2020 la Energynomics Awards

Tranzacția anului – candidaturile anului 2020 la Energynomics Awards

1 decembrie 2020
Evenimente
energynomics

Continuăm să prezentăm candidaturile anului 2020 la premiile Energynomics, cu secțiunea Tranzacția anului. Numai unul dintre proiectele de mai jos va fi recompensat în cadrul Galei din 3 decembrie, dar fiecare dintre domniile lor merită respectul nostru și o promovare cât mai largă. Mulțumim tuturor companiilor și personalităților care s-au implicat în acest efort de conturare a imaginii industriei energetice românești în 2020 prin reușitele sale!

Dacian Petroleum a preluat de la OMV Petrom 40 de zăcăminte

Pentru numărul mare de active implicate și pentru impactul anticipat asupra operațiunilor Dacian Petroleum. OMV Petrom a transferat 40 de zăcăminte onshore de țiței si gaze din România către Dacian Petroleum, în contextul unui transfer de activitate. Zăcămintele sunt situate în sudul României și au o producție cumulată de țiței și gaze de aproximativ 1.700 bep/zi. În baza contractului, OMV Petrom a transferat, de asemenea, sondele și infrastructura de țiței și gaze aferentă, împreună cu aproximativ 190 de salariați.

Electrica Furnizare a preluat parcul fotovoltaic Stănești

Achiziția parcului fotovoltaic realizată de Electrica Furnizare S.A., lider pe piața de furnizare de energie electrică din România, este un prim pas pentru atingerea obiectivului de dezvoltare pe verticală a Grupului Electrica, prin intrarea pe piața de producție de energie electrică, în special din surse regenerabile. Compania a finalizat în luna august 2020 achiziția parcului fotovoltaic Stănești (județul Giurgiu), de la Raylexo Limited și Long Bridge Management și Administrare. Cu o capacitate instalată de 7,5 MW și o capacitate de funcționare limitată la 6,8 MW, parcul fotovoltaic Stănești este amplasat pe o suprafață de 17,5 ha și a fost construit în perioada octombrie 2012 – ianuarie 2013, începând să injecteze energie electrică în rețea din luna februarie 2013.

Macquarie European Infrastructure Fund a preluat principalele operațiuni CEZ din Romania

Pentru anvergura părților implicate în tranzacție, pentru valoarea estimată a activelor transferate și pentru potențialul impact asupra business-urile implicate. CEZ Group și MIRA au ajuns la un acord de vânzare care privește toate cele 3 segmente de afaceri incluse în tranzacție: distribuția de energie electrică, furnizarea de energie și portofoliul operațional de energie regenerabilă.

Macquarie European Infrastructure are mai multe investiții în infrastructură energetică de distribuție și regenerabile în lume, mai ales în Europa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *