Acasă » Petrol și Gaze » Transgaz a semnat contractele de execuție pentru 479 de kilometri din conducta BRUA

Transgaz a semnat contractele de execuție pentru 479 de kilometri din conducta BRUA

28 noiembrie 2017
Petrol și Gaze
energynomics

Operatorul național de transport al gazelor Transgaz a semnat marți trei contracte de execuție a conductei BRUA, faza 1, în lungime de 479 de kilometri, de la Podișor (Constanța), până la Recaș (Timiș). Valoarea contractelor, conform anunțului de participare de pe SEAP, este de 1,28 miliarde lei, fără TVA.

Lucrările au fost împărțite în trei loturi, astfel că au fost semnate trei contracte. Pentru două loturi, licitația a fost câștigată de consorții conduse de compania austriacă Habau PPS Pipeline Systems, iar pentru un lot, a câștigat un consorțiu condus de INSPET SA, cu sediul la Ploiești. Într-una din asocierile conduse de Habau PPS Pipeline este asociat si INSPET.

Ambele companii au mai efectuat lucrări importante pentru Transgaz, precum interconectorul de gaze Giurgiu-Ruse sau gazoductul Iași-Ungheni.

Pe lângă liderii consorțiilor și cele 8 companii asociate (Antrepriza Montaj Instalaţii SA, Argenta SA, Comesad RO SA, IPM-Partners România SA, IRGC Impex SRL, Moldocor SA, Petroconst SA, Rominsta SRL), la lucrări vor mai participa cel puțin 17 alte companii, din poziția de subcontractor (Bat Mediaş SA, Comesad Drumuri SRL, Comesad Energo SRL, D&M General Construct SRL, Dextra A.M.T. Instal SRL, Drill Job SRL, Elcas Prodimpex SRL, Gazpet Instal SRL, Invest General Construct SEL, LMR Drilling GmbH, Optotel Com SRL, Rapid Complex SRL, Revicond Canalteh SRL, Revivo SRL, Roconsult Tech SRL, Technocer SRL, TIAB SA).

Proiectul BRUA este dezvoltat în contextul diversificării surselor de alimentare cu gaze naturale a țărilor europene, creșterii securității alimentării cu gaze naturale a României prin acces la noi surse, facilitării accesului pieței din Centrul și Sud-Estul Europei la resursele de gaze naturale din regiunea Caspică. Proiectul va asigura: pe direcția Bulgaria – o capacitate de transport în ambele sensuri de curgere de 1,5 mld.mc/an și, pe direcția Ungaria – o capacitate de transport de 1,75 mld.mc/an în faza I și 4,4 mld.mc/an în faza ÎI. În prezent Transgaz se află în plin proces de implementare a fazei I a proiectului, beneficiind și de suportul financiar din partea Uniunii Europene, care a alocat pentru proiect 180 de milioane de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *