Acasă » Electricitate » Transgaz, Nuclearelectrica şi Romgaz vor vira doar 50% din dividende, sunt prioritizate investițiile

Transgaz, Nuclearelectrica şi Romgaz vor vira doar 50% din dividende, sunt prioritizate investițiile

31 martie 2022
Electricitate
Bogdan Tudorache

După Nuclearelectrica şi Romgaz, Guvernul a decis să scutească și Transgaz de plata dividendelor de 90%. Astfel, vor fi plătite acționarilor dividende de 50%, fiind prioritizate investițiile, susține purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru.

Banii remiși la bugetul de stat ar urma să fie folosiţi pentru susţinerea pachetului de măsuri în domeniul energiei pentru protejarea populaţiei.

“A fost adoptată hotărârea de Guvern privind aprobarea repartizării la bugetul de stat pentru exerciţiul financiar al anului trecut sub formă de dividende a unei cote de 50% din profitul contabil al Societăţii Naţionale de Transport Gaze Naturale Transgaz SA rămas după deducerea impozitului pe profit. Fondurile la bugetul de stat din cota de 50% a dividendelor încasate de la Transgaz vor contribui la susţinerea pachetului de măsuri în domeniul energiei pentru a proteja populaţia de efectele creşterii preţurilor. Pe de altă parte, ca şi în cazul Nuclearelectrica şi Romgaz, diferenţa de 50% va fi păstrată de companie pentru a putea susţine proiectele de investiţii necesare pentru a moderniza şi extinde infrastructura pe care o gestionează”, a declarat Dan Cărbunaru.

Autor: Bogdan Tudorache

Activ în presa economică și de afaceri de 26 de ani, Bogdan a absolvit Dreptul, apoi a urmat cursuri intensive de economie și Business English. A avansat până în poziția de redactor-șef încă din 2006 și a asigurat managementul și politica editorială pentru numeroase publicații economice dedicate în special comunității investitorilor străini în România. Din 2003 și până în 2013 a fost activ mai ales în sectorul financiar-bancar. A început colaborarea cu Energynomics în 2013, remarcându-se prin cunoștințe avansate ale piețelor, comunităților de afaceri și un stil editorial matur, atât în limba română, cât și în engleză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *