Acasă » Electricitate » Trading » Transelectrica vrea să cumpere un sistem inteligent de măsurare a energiei electrice pe piața angro

Transelectrica vrea să cumpere un sistem inteligent de măsurare a energiei electrice pe piața angro

11 mai 2021
Electricitate
Gabriel Avăcăriței

Transelectrica, operatorul rețelei naționale de transport al energiei electrice, a lansat în sistemul electronic de achiziții publice o licitație pentru achiziția unui sistem de măsurare a energiei electrice pe piața angro, scrie e-nergia.ro.

Noul “Sistem de contorizare și de management al datelor de măsurare a energiei electrice pe piața angro” reprezintă un ansamblu format dintr-un sistem informatic central, contoare de energie electrică montate în stațiile electrice și căile de comunicații aferente.

Valoarea estimată totală a contractului, care include atât investiția în sine cât și mentenanța, se ridică la 9 milioane de euro (43,7 milioane de lei), potrivit datelor din anunț. Durata contractului este de circa 11 ani (131 de luni), cel puțin, din care investiția trebuie făcută în primele 23 de luni, iar perioada de garanție este cuprinsă între 36 și 48 de luni.

Transelectrica așteaptă oferte din partea companiilor interesate de proiect până la 29 iunie. Contractul va fi atribuit în urma unei licitații, celui care vine cu cea mai bună ofertă calitate-preț, unde prețul are un punctaj de 80%.

Autor: Gabriel Avăcăriței

Jurnalist experimentat atât în mass-media tradiționale, cât și în cele noi, Gabriel este redactorul șef al energynomics.ro din 2013. Excelentele sale abilități de comunicare, organizare a informației și editare sunt puse la treabă zi de zi, pentru a dezvolta proiectele platformei de comunicare energynomics.ro: site-ul, revista, emisiunea TV și evenimentele proprii.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *