Acasă » Interes general » Traian Halalai: Exim Banca Românească este una dintre instituțiile-cheie privind aderarea României la OCDE

Traian Halalai: Exim Banca Românească este una dintre instituțiile-cheie privind aderarea României la OCDE

8 noiembrie 2023
Interes general
energynomics

Exim Banca Românească este una dintre instituțiile-cheie ale susținerii procesului de aderare a României la Organizația pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), proiect de țară cu o semnificație similară celor legate de aderarea la UE şi NATO, a declarat preşedintele executiv al băncii, Traian Halalai.

“Exim Banca Românească are o experiență vastă în stabilirea pozițiilor tehnice comune la nivelul UE în ceea ce priveşte instrumentele financiare prin care guvernele pot contribui la dezvoltarea comerțului mondial, ceea ce permite o integrare rapidă a practicilor OCDE pentru dinamizarea susținerii exportului şi armonizarea politicilor companiilor locale cu cerințele organizației. În acest context, strategia Exim Banca Românească pe termen mediu şi lung continuă să aloce o poziție semnificativă activității ECA, în special din perspectiva fluxului de informații şi asigurării sinergiilor în întreaga activitate a băncii comerciale, mai ales în problematica ESG şi a schimbărilor climatice. Am convingerea că participarea la dezbaterile grupurilor de lucru la nivel european şi al OECD va permite exportatorilor români integrarea în proiecte internaționale de anvergură, prin tranzacții complexe care să pună în valoare potențialul companiilor româneşti”, a afirmat Traian Halalai, la Paris.

Potrivit unui comunicat al băncii, reprezentanții Exim Banca Românească au participat la reuniunea Grupului de Lucru pentru Credite la Export al OECD, în vederea accederii României ca stat membru al acestuia.

Halalai a adăugat că prezența României printre statele membre OCDE confirmă nivelul de creştere a economiei şi permite valorificarea unor viitoare oportunități semnificative de investiții, iar, prin prisma portofoliului de instrumente financiare, Exim Banca Românească se poziționează ca un partener valoros în cadrul acestui proces, atât din perspectivă guvernamentală, cât şi la nivelul dinamicii de afaceri a companiilor locale.

Exim Banca Românească este singura instituție financiară din România, specializată, cu rol de promovare a exportului, în concordanță cu standardele Acordului OCDE privind creditele la export care beneficiază de susținere oficială.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *