Acasă » Regenerabile » Biomasă » Traian Băsescu trimite la CCR legea pentru amânarea certificatelor verzi

Traian Băsescu trimite la CCR legea pentru amânarea certificatelor verzi

27 februarie 2014
Biomasă
energynomics

Preşedintele Traian Băsescu a sesizat miercuri Curtea Constituţională a României (CCR) cu privire la neconstituționalitatea Legii de aprobare a Ordonanței de Urgență privind certificatele verzi, arătând că nerespectarea procedurii de pre-notificare și notificare a Comisiei Europene (CE) ar putea duce la declanşarea procedurii de infringement, scrie Mediafax pe baza comunicatului de presă al Administrației Prezidențiale.

„Guvernul României a emis această Ordonanţă de Urgenţă în data de 4 iunie 2013, ea fiind publicată în Monitorul Oficial al României, Partea 335 din data de 7 iunie 2013, cu intrare în vigoare la data de 1 iulie 2013. Drept urmare, în data de 24 iunie 2013 Comisia Europeană a transmis o scrisoare către Reprezentanţa Permanentă a Comisiei Europene, prin care precizează faptul că nu a fost transmisă nicio prenotificare, în sensul alineatului (3) al Articolului 108 din Tratat, privind modificarea schemei de ajutor de stat”, menţionează comunicatul.

Legea pentru aprobarea Ordonanţei de Urgenţă privind modificarea sistemului de acordare a certificatelor verzi a fost inițial adoptată de Camera Deputaţilor, în calitate de Cameră decizională, pe 17 decembrie 2013 şi transmisă spre promulgare preşedintelui României pe 19 decembrie 2013.

Pe 10 ianuarie 2014, preşedintele Traian Băsescu a solicitat reexaminarea legii. Re-examinarea a fost respinsă atât de Senat cât și de Camera Deputaților. Cea de-a doua cameră a Parlamentului nu a făcut nicio modificare în lege și a aprobat-o din nou pe 11 februarie 2014. Pe 19 februarie 2014, legea a fost din nou trimisă președintelui pentru promulgare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.