Acasă » Regenerabile » Solar » Tinmar Ind vrea un profit cu 12,5% mai mare în 2014

Tinmar Ind vrea un profit cu 12,5% mai mare în 2014

27 decembrie 2013
Electricitate
Bogdan Tudorache

Tinmar Ind, cel mai mare trader privat de energie electrică din România, şi-a estimat pentru anul viitor o creştere a profitului cu 12,5% la 90 milioane de lei și a cifrei de afaceri cu 25%, până la 2,13 miliarde de lei (aproximativ 477 milioane de euro).

Printre clienții Tinmar se numără Dacia, Kronospan și Interagro, iar numărul clienților va crește la 350 , iar al punctelor de consum finale, la 3.000 în 2014, spune George Voicu, directorul de furnizare al Tinmar Ind, citat de zf.ro.

Potrivit datelor publicate de Auto­ritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), în primele şase luni ale anului Tinmar Ind a avut o cotă de piaţă pe segmentul concurenţial, acolo unde nu sunt consumatori finali alimentaţi în regim reglementat, de 7,76%, fiind cel mai mare jucător privat.

Tinmar Ind a furnizat anul acesta 2,1 TWh de energie electrică.

Compania a investit și în proiecte solare, iar cuantumul investițiilor se ridică până în prezent la 80 de milioane de euro în proiecte cu o capacitate instalată de 50 MW.

SURSA

Autor: Bogdan Tudorache

Activ în presa economică și de afaceri de 26 de ani, Bogdan a absolvit Dreptul, apoi a urmat cursuri intensive de economie și Business English. A avansat până în poziția de redactor-șef încă din 2006 și a asigurat managementul și politica editorială pentru numeroase publicații economice dedicate în special comunității investitorilor străini în România. Din 2003 și până în 2013 a fost activ mai ales în sectorul financiar-bancar. A început colaborarea cu Energynomics în 2013, remarcându-se prin cunoștințe avansate ale piețelor, comunităților de afaceri și un stil editorial matur, atât în limba română, cât și în engleză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *