Acasă » Petrol și Gaze » Explorare și producție » Amromco Energy explorează perimetrul petrolifer de lângă Covasna

Amromco Energy explorează perimetrul petrolifer de lângă Covasna

27 decembrie 2013
Explorare și producție
Bogdan Tudorache

Amromco Energy a început la finalul anului 2013 prospectarea perimetrului de dezvoltare – exploatare petrolieră din zona oraşului Covasna, pe un teren deţinut de primărie, în vederea execuţiei prin foraj a sondei de exploatare, potrivit Prefecturii Covasna.

„Prefectura Covasna informează că, astăzi, 23 decembrie, în baza avizului nr. 251 – C/27.05.2013, emis de către Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale, SC Amromco Energy SRL a început prospectarea perimetrului de dezvoltare – exploatare petrolieră EP 1-5 Greşu, în vederea execuţiei prin foraj a sondei de exploatare 4000 Greşu”, se arată într-un comunicat al prefecturii Covasna preluat de Mediafax.

Prefectul de Covasna, Dumitru Marinescu, a declarat că nu are informaţii despre cât va dura prospectarea perimetrului de dezvoltare – exploatare petrolieră.

El a precizat că nu este vorba despre gaze de şist, ci de produse petroliere, dar şi că în judeţul Covasna mai există o exploatare petrolieră în zona Ghelinţa.

Conform comunicatului Prefecturii, terenul propus pentru forajul sondei este situat pe teritoriul administrativ al oraşului Covasna, conform unui certificat de urbanism emis de către Primăria oraşului Covasna.

Mercuria, una dintre cele mai mari companii intergrate de energie şi comerţ de mărfuri din lume, a anunţat în septembrie că investeşte 50 de milioane de dolari în firma Amromco Energy, printr-un parteneriat încheiat cu fondul First Reserve, acţionar majoritar al producătorului de gaze din România.

Amromco Energy este o companie independentă producătoare de petrol şi gaze şi deţine peste 27 perimetre de exploatare şi explorare şi peste 300 de angajaţi în România. Compania are sediul central în Houston, Texas.

Mercuria, cu sediul central la Geneva, activează în Europa, America de Nord şi Asia, prin 37 de birouri în 28 de ţări şi are peste 1.000 de angajaţi.

 

Autor: Bogdan Tudorache

Activ în presa economică și de afaceri de 26 de ani, Bogdan a absolvit Dreptul, apoi a urmat cursuri intensive de economie și Business English. A avansat până în poziția de redactor-șef încă din 2006 și a asigurat managementul și politica editorială pentru numeroase publicații economice dedicate în special comunității investitorilor străini în România. Din 2003 și până în 2013 a fost activ mai ales în sectorul financiar-bancar. A început colaborarea cu Energynomics în 2013, remarcându-se prin cunoștințe avansate ale piețelor, comunităților de afaceri și un stil editorial matur, atât în limba română, cât și în engleză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *