Acasă » Petrol și Gaze » Explorare și producție » Dafora şi-a restructurat debite de credit şi leasing însumând aproape 23 milioane euro

Dafora şi-a restructurat debite de credit şi leasing însumând aproape 23 milioane euro

27 decembrie 2013
Explorare și producție
Bogdan Tudorache

Dafora Mediaş, controlată de omul de afaceri Gheorghe Călburean, şi-a restructurat recent toate contractele de credit şi de leasing, prin diminuarea obligaţiilor de plată lunare pentru o perioadă de un an, concomitent cu asumarea adoptării unor măsuri de restructurare financiară.

Potrivit informaţiilor financiare ale Dafora, la sfârşitul lunii septembrie compania avea împrumuturi şi datorii legate de leasing financiar în valoare totală de 100,7 milioane de lei (22,8 milioane de euro), conform Mediafax.

Finanţatorii companiei sunt Banca Transilvania, BCR, BRD, Bancpot, Royal Bank of Scotland, Alpha Bank, Volksbank, ERD Leasing, BT Leasing Transilvania, BCR Leasing şi NBG Leasing.

Dafora execută servicii de foraj onshore pentru petrol, gaze naturale şi ape geotermale, lucrări de probe producţie şi workover, dar şi servicii de mentenanţă şi transport pentru echipamentele de foraj.

Călburean controlează 49,96% din acţiunile Dafora. Alți acţionari cumulează 36,22% din capitalul companiei, iar firma Foraj Sonde Craiova, deţinută de oamenii de afaceri Marius şi Emil Cristescu, are 13,81% din titluri.

Autor: Bogdan Tudorache

Activ în presa economică și de afaceri de 26 de ani, Bogdan a absolvit Dreptul, apoi a urmat cursuri intensive de economie și Business English. A avansat până în poziția de redactor-șef încă din 2006 și a asigurat managementul și politica editorială pentru numeroase publicații economice dedicate în special comunității investitorilor străini în România. Din 2003 și până în 2013 a fost activ mai ales în sectorul financiar-bancar. A început colaborarea cu Energynomics în 2013, remarcându-se prin cunoștințe avansate ale piețelor, comunităților de afaceri și un stil editorial matur, atât în limba română, cât și în engleză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *