Acasă » Regenerabile » Solar » TESLA 50Hz va construi și opera proiecte solare de acoperiș de 40MW pentru Element România

TESLA 50Hz va construi și opera proiecte solare de acoperiș de 40MW pentru Element România

19 ianuarie 2023
Regenerabile
energynomics

TESLA 50Hz (T50Hz), parte a Grupului TESLA în România, a semnat un acord de cooperare cu Element Industrial (ELI), lider în dezvoltarea de proprietăți industriale, pentru a proiecta și construi instalații solare pe acoperișurile tuturor clădirilor ELI din România în următorii 3-5 ani. Prima etapă a proiectului va acoperi 250.000 m2 de parcuri industriale, cu o instalație totală de 40 MW de panouri fotovoltaice (PV) la scară industrială, utilizând tehnologia de invertoare SolarEdge (echivalând cu 2 – 4MW pe locație).

Având în vedere că fiecare instalație fotovoltaică asigură o producție independentă de energie la fața locului pentru parcurile industriale ELI, compania va beneficia de o mai mare independență față de rețea și de o mai bună calitate a energiei electrice, reducând în același timp în mod semnificativ prețul energiei electrice pentru chiriașii parcurilor ELI – lucru deosebit de important având în vedere criza energetică actuală din Europa. De asemenea, trecerea la energia solară va reduce semnificativ amprenta de carbon a operațiunilor ELI.

„Acest parteneriat reflectă strategia noastră de a dezvolta un portofoliu sustenabil care va permite chiriașilor noștri să acopere cel puțin 30% din consumul lor din energie verde”, spune Andrei Jerca, director general al Element Industrial.

„Este, de asemenea, un angajament important din partea noastră față de o logistică verde și sustenabilă, care va genera valoare pe termen lung atât pentru investitorii noștri, cât și pentru ocupanți. Strategia noastră este construită pe concentrarea pe nevoile clienților noștri în ceea ce privește predictibilitatea afacerii, costuri de ocupare mai mici, susținerea strategiei lor de creștere și dezvoltarea unor adevărate comunități de afaceri în cadrul parcurilor industriale. Parteneriatul nostru cu TESLA 50Hz este unul natural, deoarece ambele companii împărtășesc aceleași principii și abordări de afaceri”, adaugă el.

T50Hz va fi responsabilă pentru procesul de proiectare și instalare, gestionând totodată și alimentarea cu energie electrică a fiecărei centrale fotovoltaice. Instalațiile vor fi susținute de compania soră a T50Hz, TESLA Blue Planet. Această colaborare reunește echipele de ingineri ale celor două companii pentru a optimiza construcția clădirilor în vederea unei instalări ușoare a instalațiilor fotovoltaice pe acoperiș. În mod esențial, acest lucru reduce costurile și timpul de construcție a instalațiilor solare, asigurând în același timp o mai mare siguranță a sistemului și eficiență operațională.

Pentru a sprijini acest lucru, toate instalațiile vor fi echipate cu tehnologia inovatoare SolarEdge optimizată pentru curentul continuu. Power Optimizers de la SolarEdge se conectează la fiecare pereche de module solare, transformându-le în module inteligente. Prin urmărirea constantă a punctului de putere maximă a fiecărui modul, Power Optimizers măresc producția de energie a sistemului și scurtează ROI-ul sistemului, asigurând în același timp cele mai mici costuri de operare și întreținere (O&M) posibile pe durata de viață a sistemului. Deoarece siguranța a fost, de asemenea, un aspect important pentru SLI, tehnologia SolarEdge a fost selectată și pentru funcțiile sale avansate de siguranță, pentru a asigura cel mai înalt nivel de siguranță atât pentru oameni, cât și pentru proprietăți.

„Suntem prezenți în sectorul energiei regenerabile din România din 2010 și în prezent avem, 900 MWp parcuri fotovoltaice atât la sol cât si pe acoperisuri, fie în exploatare, fie in curs de dezvoltare. Contribuie la această creștere angajamentul nostru de a lucra cu furnizori de tehnologii inovatoare, cum ar fi SolarEdge, pentru a oferi proiecte fotovoltaice de înaltă calitate, la cheie, care să ofere valoare maximă clienților pe toată durata de viață a instalațiilor lor”, spune Dušan Lichardus, președintele Consiliului de Administrație al Grupului TESLA.

„De exemplu, pentru dezvoltatorii de proprietăți industriale, cum ar fi ELI, maximizarea generării de energie pentru a asigura economii optime pentru chiriași este un aspect nenegociabil și, prin urmare, accesul la tehnologia inovatoare a SolarEdge este esențial. Prin combinarea capacităților sale cu sistemul de gestionare a energiei TESLA AMOS (Advanced Microgrid Optimization System), suntem capabili să oferim control operațional la nivel de panou individual, ceea ce aduce proprietarilor de active o producție mai mare, costuri de exploatare mai mici, o durată de viață tehnologică mai lungă și cele mai înalte standarde de siguranță industrială”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *