Acasă » Termo » Cogenerare » Termocentrala Mintia s-a închis, sindicatele protestează

Termocentrala Mintia s-a închis, sindicatele protestează

28 iulie 2021
Cogenerare
Gabriel Avăcăriței

Bogdan Tudorache

Închiderea unității de la Mintia de ieri a fost marcată de proteste, în noaptea de luni spre marţi mai mulți angajați aprinzând candele în curtea sediului central.

Cei aproape 700 de angajați disponibilizați odată cu închiderea centralei de la Mintia vor primi compensații timp de doi ani, însă soluțiile pentru reîncadrarea profesională sunt departe de a fi identificate, susține liderul Sindicatului ”Solidaritatea”, Cristian Iştoc.

”Este un asasinat energetic, închiderea unui colos industrial de 1.275 MW putere instalată, singurul mare producător de energie electrică din zona de nord-vest a României. Odată cu închiderea acestui obiectiv au fost trimişi acasă 700 de angajaţi. Judeţul Hunedoara se va îmbogăţi astăzi cu 1.500 de şomeri pentru că pe lângă cei 700 de angajaţi disponibilizaţi de la Termocentrala Mintia mai sunt încă aproximativ 700 disponibilizaţi în Valea Jiului. Aceste concedieri au fost făcute şi girate de ministrul Energiei Virgil Popescu, de prefectul de Hunedoara care acum negociază cu o firmă de casă să aducă 50 de angajaţi înapoi care să mimeze conservarea instalaţiilor”, a spus Iștoc, citat de ProTV.

”Colegii mei pot confirma că au fost scoase de sub tensiune instalațiile turbinelor, cazanelor. (…) Vrem să le spunem devenilor că nu mai au alternativă pentru iarna viitoare, nu se va reuşi pornirea instalaţiilor. Vom fi singurul municipiu reşedinţă de judeţ care va avea şcolile închise, nu din cauza pandemiei, ci din cauza frigului”, a adăugat Cristian Iştoc.

Autor: Gabriel Avăcăriței

Jurnalist experimentat atât în mass-media tradiționale, cât și în cele noi, Gabriel este redactorul șef al energynomics.ro din 2013. Excelentele sale abilități de comunicare, organizare a informației și editare sunt puse la treabă zi de zi, pentru a dezvolta proiectele platformei de comunicare energynomics.ro: site-ul, revista, emisiunea TV și evenimentele proprii.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.