Acasă » Regenerabile » Tanczos Barna: Programul Casa Verde Fotovoltaice va fi lansat pe regiuni

Tanczos Barna: Programul Casa Verde Fotovoltaice va fi lansat pe regiuni

29 martie 2023
Regenerabile
energynomics

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a aunțat că interesul pentru programul Casa Verde Fotovoltaice este deosebit de mare şi pentru evitarea încărcării platformei informatice acesta va fi lansat pe regiuni pentru reducerea numărului de accesări în aceeaşi zi, conform News.ro.

“Interesul a crescut enorm în urma acestei crize energetice care a lovit toată Europa. Dintr-un program anexă, programul Casa Verde Fotovoltaice a devenit un program foarte, foarte căutat, motiv pentru care am şi crescut semnificativ bugetul față de anul trecut. Anul trecut peste 40.000 de contracte de finanțare multe dintre ele deja instalate şi plătite. Apropo de lecțiile învățate. Anul acesta prima dată beneficiarul primeşte notificarea cu privire la acceptarea în program şi după aceea se duce şi alege instalatorul. Anul trecut, acum doi ani, ordinea a fost inversă şi instalatorii decideau cu cine au chef să lucreze sau cu cine nu au chef să lucreze sau pe cine pune pe primul loc pe listă când încarcă proiectele în sistem şi pe cine pune pe ultimul… Nu a fost un sistem corect, dar aşa l-am găsit şi trebuia să îl terminăm că era pe fonduri europene parțial”, a afirmat ministrul Mediului.

El a explicat care sunt modificările față de programul precedent.

“În anul 2023, după ce se primesc notificările de acceptare în program de către beneficiari, de către persoana fizică, persoana fizică se duce şi caută un instalator din lista instalatori autorizați de pe siteul AFM. Asta este o primă modificare. Bugetul triplat este iarăşi un pas înainte. Vom implementa regula ca cel care beneficiază de acest program să aibă şi un extras de carte funciară pe numele beneficiarului şi pe adresa beneficiarului ca să eliminăm acele încercări de a folosi sistemul pentru a instala panouri fotovoltaice pe casele de vacanță şi alte locații mai puțin importante. Deci ne concentrăm pe casele de locuit unde îşi are domiciliul, unde şi oficial figurează cu adresă cu tot”, a explicat Tanczos Barna.

El a mai anunțat că vor fi cerute mai puține documente pentru înscrierea în program.

Un comentariu la „Tanczos Barna: Programul Casa Verde Fotovoltaice va fi lansat pe regiuni”

  1. Pingback: Tanczos Barna: Programul Casa Verde Fotovoltaice va fi lansat pe regiuni - Piramid Energy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *