Acasă » Electricitate » Tânărul profesionist în energie – candidaturile anului 2022 la Energynomics Awards

Tânărul profesionist în energie – candidaturile anului 2022 la Energynomics Awards

7 decembrie 2022
Electricitate
energynomics

Continuăm să prezentăm candidaturile anului 2022 la premiile Energynomics, cu secțiunea “Tânărul profesionist în energie”. Patru candidaturi au fost înscrise. Numai una dintre ele va fi recompensată în cadrul Galei din 8 decembrie, dar fiecare companie și toți oamenii implicați în aceste proiecte merită respectul nostru și o promovare cât mai largă. Mulțumim tuturor companiilor și personalităților care s-au implicat în acest efort de conturare a imaginii industriei energetice românești în 2022 prin reușitele sale!

a

Adrian Săcuiu și Octavian Roșca – VOLT EVSE Distribution

Adrian Săcuiu, actualmente 30 de ani, absolvent al Universității Politehnica din București și inginer software, a înființat compania VOLT EVSE Distribution în anul 2016. La drum, alăturându-se ulterior Octavian Roșca, actualmente 30 de ani, este inginer energetician și absolvent al aceleiași universități. Împreună, au reușit să creeze o soluție software ce reduce timpul de realizare al unui proiect tehnic incipient în numai câteva secunde. Programul software a fost folosit strict pentru finanțarea Electric-Up generând o rată de succes de 100%.
Având experiență și un mindset antreprenorial, cei doi au reușit în ultimul an să dezvolte o echipa de 30 de tineri profesioniști, pregătiți să facă față provocărilor si cererii din piață. Dezvoltându-și atât abilitățile soft cât si cele hard, cei 30 de tineri au reușit să pregătească mai departe un grup de șase studenți ai Universității Politehnica din București ce au participat la programul de internship Volt Academy. Din cei șase studenți participanți, trei dintre ei lucrează în momentul de față cadrul companiei Volt.

Gabriela Oprea – Distribuție Oltenia

Gabriela Oprea este absolventă a programului Ucenic Electrician din cadrul Liceului Energetic din Craiova, promoția 2020, domeniul Electric, calificarea profesională Electrician exploatare centrale, stații și rețele electrice. Gabriela este, de asemenea, prima absolventă a proiectului Ucenic Electrician care a parcurs cu succes și programul de internship plătit, Electrician Junior, alăturându-se echipei Distribuție Oltenia în luna martie 2021. Ulterior, în aprilie 2021, aceasta a fost promovată în rolul de Electrician PRAM, iar în calitate de angajată în cadrul Centrului de Exploatare 110 kV Craiova, se află într-o continuă dezvoltare prin acumularea de informații și experiență.

Oana Leu – Transelectrica

Oana Leu activează ca Expert reţele electrice, iar candidatura pentru acest premiu se datorează activităţii de pregătire şi implementare a unui proiect complex, cu un grad ridicat de inovare. DigiTEL Smart Lines vizează instalarea de sisteme de monitorizare online pe 23 LEA de transport, implementând conceptul DLR în vederea creşterii capacităţii de transport LEA.
Proiectul DigiTEL Smart Lines are un grad de complexitate ridicat, vizând monitorizarea unui număr de 23 LEA, dintre care toate cele 10 LEA de interconexiune cu ţările vecine. Transelectrica este primul operator de reţea din România care implementează tehnologia DLR, iar acest proict fiind unul dintre cele mai mari proiecte al unui operator de reţea la nivel mondial ce vizează implementarea acestei tehnologii.

Timea Farkas – UTCN/Servelect

Timea a fost implicată în pregătirea și apoi coordonarea în România (2020-2022) a proiectului www.gearatsme.eu/ axat pe sprijinirea companiilor de tip IMM pentru a-și accelera creșterea eficienței energetice în contextul prezent în care criza energetică a făcut acest domeniu unul de maximă actualitate.
Elementul de impact adus de Timea este legat de identificarea și susținerea efectivă a peste 15 companii din industrie să aplice și să câștige efectiv granturi nerambursabile din fonduri norvegiene pentru creșterea eficienței energetice și instalarea de surse regenerabile, cu un buget total de peste 12 milioane de euro investiți, respectiv economii anuale de energie deja parțial materializate de peste 17.000 MWh/an agregat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *