Acasă » Petrol și Gaze » Consumatori » Syscom 18, proiecte externe de peste 2,5 milioane de euro în 2014

Syscom 18, proiecte externe de peste 2,5 milioane de euro în 2014

5 septembrie 2014
Consumatori
energynomics

Syscom 18 derulează proiecte externe a căror valoare se ridică la peste 2,5 milioane de euro în 2014. Compania românească a primit o comandă pentru sisteme fiscale de măsurare a produselor petroliere în Congo, precum şi o altă comandă pentru un proiect de amploare constând în livrarea de skiduri fiscale de măsurare a motorinei pentru o insula artificială în Abu Dhabi.

În ultimii opt ani, Syscom 18 şi-a extins activităţile în Orientul Mijlociu şi Africa de Nord, executând lucrări şi livrând echipamente în Siria, Iordania, Iran, Libia, Bahrain, Kazahstan, Irak, Algeria.

Syscom 18 a finalizat recent și staţia fiscală Ungheni din cadrul gazoductului Iaşi – Ungheni. Astfel, începînd cu 1 Septembrie 2014, gazele naturale pe care România le livrează către Republica Moldova pot fi măsurate şi contorizate prin această staţie. Capacitatea aceste staţii este de 1,5-2 miliarde de metri cubi pe an, având în componentă trei linii de măsurare de 12”, precum şi o linie de control de aceleaşi dimensiuni, spun oficialii companiei.

“După finalizarea proiectelor similare de la SMG Giurgiu, SMG Ruse – Bulgaria, SMG Isaccea şi Negru Vodă din Tranzitul 1 (modernizare), SMG bidirecționale de la depozitele subterane Butimanu, Sărmășel, Botorca, Ghercești, SMG de la câmpurile de sonde Caragele, Bilca, experienţă companiei noastre în domeniul măsurărilor fiscale pentru staţiile de gaze naturale de mare capacitate ne-a permis realizarea acestui nou proiect important pentru interconectarea României cu ţările vecine, în ceea ce priveşte gazele naturale”, a declarat Ion Andronache, directorul general al companiei Syscom 18.

Conform temei de proiectare, s-au realizat sisteme de măsurare redundante, în sensul că fiecare linie de măsurare principala este prevăzută cu câte două sisteme de măsurare –contorizare cu funcţionare permanentă şi cu precizie de măsurare identică. Lucrările la gazoductul dintre România şi Republica Moldova pe ruta Iaşi-Ungheni au fost derulate într-un timp record, în mai puţin de un an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *