Acasă » Petrol și Gaze » SUA anunță interzicerea importurilor de petrol din Rusia

SUA anunță interzicerea importurilor de petrol din Rusia

9 martie 2022
Import-Export
Energynomics

Președintele american Joe Biden a anunțat interzicerea importurilor de petrol și energie din Rusia, ca ripostă la invadarea Ucrainei, subliniind sprijinul bipartizan puternic pentru decizia despre care a recunoscut că ar putea duce la creșterea prețurilor energiei în SUA.

„Interzicem toate importurile de energie din petrol și gaze rusești”, le-a declarat Joe Biden reporterilor prezenţi la Casa Albă.

„Asta înseamnă că petrolul rus nu va mai fi acceptabil în porturile americane, iar poporul american va da o altă lovitură puternică mașinii de război a lui Putin”.

Prețurile petrolului au crescut după anunţul preşedintelui, țițeiul Brent de referință pentru luna mai urcând cu 5,4%, până la 129,91 dolari pe baril.

Președintele Biden a cooperat cu aliații din Europa, care sunt mult mai dependenți de petrolul rusesc, pentru a izola economia Rusiei și pe Vladimir Putin, conform Rador.

Marea Britanie a anunțat cu puțin timp înainte de declaraţiile dlui Biden că va elimina treptat importul de petrol și gaze rusești până la sfârșitul anului 2022.

Preşedintele Biden a spus că sancțiunile impuse de Statele Unite și aliații săi au făcut deja ca economia Rusiei să se prăbuşească.

El a adăugat că ultimele decizii au fost luate în strânsă consultare cu aliații și partenerii din întreaga lume.

SUA a importat în medie peste 20,4 milioane de barili de țiței și produse rafinate din Rusia în 2021, aproximativ 8% din importurile de combustibil lichid din SUA, potrivit Energy Information Administration, iar interdicția este de așteptat să majoreze prețurile deja ridicate la benzină, pe fondul creşterii inflaţiei.

Statele Unite importă, de asemenea, o cantitate neglijabilă de cărbune din Rusia.

Autor: Energynomics

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.