Acasă » Electricitate » România mizează pe 710 MW în noi capacități de generare până la finalul anului

România mizează pe 710 MW în noi capacități de generare până la finalul anului

9 martie 2022
Electricitate
energynomics

Prim-ministrul Nicolae Ciucă s-a întâlnit cu reprezentanții companiilor Romelectro, Hidroconstruct, Hidroelectrica, CE Oltenia și CE Hunedoara, pentru a identifica soluțiile de dezvoltare a capacității naționale de producere a energiei electrice. Obiectivul este creșterea nivelului de independență energetică a României, încă din acest an, potrivit unui comunicat de presă.

Aceasta va rezulta din intrarea în folosință a circa 700 de MW: CEO Oltenia – 300 MW (din luna mai), Romgaz – 210 MW (la Iernut, până la finalul anului) și Hidroelectrica – 200 MW (începând din 2023).

Guvernul promite că va intensifica planurile de investiții din Fondul de Modernizare, pentru dezvoltarea capacităților de producere a energiei, inclusiv din surse regenerabile și face referire la proiectele în valoare de 1,4 miliarde euro depuse la începutul acestui an de CE Oltenia, din care 895 milioane de euro din Fondul de Modernizare. “Alte 400 de milioane de euro vor fi alocate proiectelor depuse de Transelectrica, la care se vor adăuga cele 1,1 miliarde euro pentru dezvoltarea rețelei de distribuție a energiei electrice”, precizează Executivul.

În această lună, ministerul Energiei are programată lansarea apelurilor de proiecte în domeniul energiei în valoare de 960 milioane euro, care vor conduce, în anii următori, la o capacitate suplimentară de producere a energiei electrice de 260 MW.

Din Fondul de Modernizare, în această toamnă vor fi puse la dispoziție alte 2,8 miliarde euro pentru dezvoltarea capacităților de producere a energiei, mai precizează Guvernul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.