Acasă » Regenerabile » Studiu – Piața energiei curate continuă să crească puternic, pe măsură ce costurile scad

Studiu – Piața energiei curate continuă să crească puternic, pe măsură ce costurile scad

8 octombrie 2018
Mediu
energynomics

Capacitatea de generare a energiei regenerabile va crește cu 13,3% în 2018 până la 154,6GW, potrivit noilor cercetări făcute de analiștii Frost & Sullivan.

Grupul de cercetare spune că investițiile în energie regenerabilă vor atinge 228,3 miliarde de dolari în 2018, cu o dinamică în scădere față de 2017, ca urmare a deciziei Chinei de a încetini ritmul de creștere a sectorului solar. În pofida acestui fapt, cifrele mai bune ale tehnologiilor de generare și stocării, precum și creșterea sprijinului public sugerează că sectorul rămâne bine în cărți pentru a prospera, se arată în raport, potrivit Forbes.com.

„Anunțul guvernului chinez privind modificările aduse politicii sale solare a schimbat în mod dramatic proiecțiile pe care le-a avut industria regenerabilă pentru anul 2018 și anii următori”, a declarat Maria Benintende, analist pentru industria energetică și mediu al Frost & Sullivan.

„Pe plan mondial, considerăm că, pe măsură ce numărul de țări care scad subvențiile crește, piața este obligată să ia în considerare alternative pur comerciale la tarifele de feed-in, cum ar fi licitațiile competitive și contractele de cumpărare a energiei din sectorul privat”.

Cu toate acestea, soarele va reprezenta în continuare ponderea majoritară, cu noi capacități de aproape 90GW, și alte 53GW provenind din vânt.

O zonă cu o creștere deosebit de rapidă va fi a proiectelor solare plutitoare, în special în baraje hidroelectrice.

„Capacitatea actuală instalată de 1 GW se poate dubla sau tripla. Dat fiind că instalațiile plutitoare PV nu concurează cu alte utilizări productive ale terenurilor și că pot utiliza infrastructuri de transport deja instalate, interesul pentru utilizatorii finali din America de Sud, Europa de Sud, India și Asia-Pacific este în creștere „, se arată în raport.

În schimb, creșterea sectorului eolian a încetinit, deoarece industria a cunoscut o trecere de la un model bazat pe subvenții la un model competitiv bazat pe licitații, în piețe cheie precum cele din Germania și Marea Britanie. Cu toate acestea, se așteaptă ca ritmul să crească după 2019, determinat de politicile energetice favorabile energiei regenerabile, schemele de sprijin și reducerea continuă a costurilor turbinelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *