Acasă » Interes general » S&T România va moderniza sistemul național de protecție a infrastructurilor IT&C

S&T România va moderniza sistemul național de protecție a infrastructurilor IT&C

6 octombrie 2021
Interes general
energynomics

Asocierea formată din S&T România (lider) și Datanet Systems va moderniza sistemul național de protecție a infrastructurilor IT&C cu valențe critice pentru securitatea națională împotriva potențialelor amenințări provenite din spațiul cibernetic, anunță profit.ro. Estimat la 127,94 milioane de lei, fără TVA, primul lot al licitației a fost atribuit pentru suma 122,98 milioane de lei, fără TVA. Subcontractantul asocierii este Best Internet Security.

Licitația a inclus și furnizarea unor grupuri electrogene (lot 2), care vor fi furnizate de Energen Romania (fostă Delta Energy Invest), pentru suma de 1,086 milioane de lei, fără TVA, de la un estimat de 1,425 milioane de lei, fără TVA. La acest lot s-a înscris și asocierea formată din Concept Electronics (lider) și Electrotehnica Echipamente Electronice. Cu o durată de 12 luni, contractul este într-un proiect co-finanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020, Axa prioritară – Tehnologia Informației si Comunicațiilor (TIC) pentru o economie digitală competitivă, Operațiunea Asigurarea securității cibernetice a sistemelor TIC și a rețelelor informatice.

„Proiectul vizează modernizarea sistemelor de securitate existente în instituții din arcul guvernamental și entități de interes public ce dețin infrastructuri IT&C cu valențe critice pentru securitatea națională, precum și interoperabilitatea sistemelor de securitate ce urmează a fi implementate și integrate, cu sistemul informatic deja existent, în scopul susținerii funcționării Sistemului Național de Securitate Cibernetică (SNSC), în privința coroborării de informații, colaborării, analizei și reacției prin mecanismul informatic de alertare rapidă și diseminare a informațiilor în timp real”, scrie în caietul de sarcini.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *